Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eens of oneens? ‘Niét de locals supporten terwijl je er wél geld voor hebt, is egoïstisch’

Eens of oneens? ‘Niét de locals supporten terwijl je er wél geld voor hebt, is egoïstisch’

Eens of oneens? ‘Niét de locals supporten terwijl je er wél geld voor hebt, is egoïstisch’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘In tijden van de coronacrisis niét de locals supporten terwijl je er wél geld voor hebt, is egoïstisch’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Als thuiswerkende ouder is het logisch dat je kind de hele dag achter een scherm zit’

Stelling locals supporten coronacrisis

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Natascha: Of iedereen bepaalt gewoon zelf waar hij zijn geld aan uitgeeft…

Marleen: Je mag zelf weten wat je met je geld doet, maar het is wel zo aardig om aan de lokale ondernemers te denken als je het geld ervoor hebt.

Suzanne: De lokale winkeliers altijd steunen lijkt me sowieso beter.

Mel: Helemaal mee eens. Mijn vriend is slager en heeft tegenwoordig ook een maatschappelijke functie, voor velen is hij degene die mensen spreken op een dag… dus dag in dag uit hoort hij alleen maar in de winkel corona, corona. Ik ben supertrots hoe hij zich staande houdt in deze rare tijd. Hij is wel degene die ervoor zorgt dat mensen een lekkere paasbrunch hebben of lekker kunnen gourmetten, omdat we het wel thuis gezellig moeten maken. Dus deze is voor jou, mop.

Sharon: Ik mag toch zelf weten aan wie en waar ik mijn geld besteed?

Naomi: Zonder de locals krijgen we ons “normale” leven niet meer terug! Dan is uiteten gaan, vers brood, vlees en bloemen kopen er niet meer bij. Zou zo zonde zijn!

Annet: Als je iets nodig bent en je kunt het bij lokale bedrijven kopen prima. Maar kopen om alleen hen te ondersteunen vind ik verkwisting.

Syl: Als de locals geen vegetarische maaltijd of vis maar wel vlees op de kaart zetten, wordt dat lastig om iets te bestellen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock