Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoog irritatieniveau: beide gezinnen ‘Steenrijk, Straatarm’ maken tongen los op Twitter

Hoog irritatieniveau: beide gezinnen ‘Steenrijk, Straatarm’ maken tongen los op Twitter

Hoog irritatieniveau: beide gezinnen ‘Steenrijk, Straatarm’ maken tongen los op Twitter

De een-na-laatste aflevering van het huidige seizoen ‘Steenrijk, Straatarm’ zit er inmiddels alweer op. In de uitzending van woensdagavond zien we de minderbedeelde Erik (54) en Iris (35), die met hun vijfjarige dochter Abigail bij Iris’ moeder Betty (58) in huis wonen. Zij ruilen met moeder Bianca en haar zoon Storm, en kunnen een week genieten van luxe, luxe en nog eens luxe. Het vermogende duo moet het een week met minder doen. Dat levert weer heerlijke luchtige tv op in tijden van de coronacrisis, maar helaas voor beide gezinnen stroomt Twitter tegelijkertijd vol met geïrriteerde reacties…

Reacties ‘Steenrijk, Straatarm’

Iedere week opnieuw weet Steenrijk, Straatarm de nodige tongen los te maken op sociale media. Zijn het niet de ‘verwende’ kinderen die in het programma te zien zijn, dan is het wel de manier waarop het kostbare geld wordt besteed door de gezinnen.

‘Verwende’ Storm

Waar meestal het arme óf het rijke gezin het gesprek van de avond is op Twitter, gaat het woensdag – vol irritatie – over beide families. Waar kijkers zich vooral aan lijken te storen, is het verwende gedrag én de gezinsuitdrukking van Storm. “Wat een arrogant ventje”, luidt een van de vele reacties. En: “Beetje jammer, dat verwende gedrag van die ‘rijke’ zoon.”

De tekst gaat verder onder de tweets.

Meer werken

Fans van Steenrijk, Straatarm snappen daarnaast niet waarom de moeder van het minderbedeelde gezin niet meer werkt. Haar man is door artrose helemaal afgekeurd en kan prima voor de kleine Abigail zorgen, vinden kijkers. Dan kan Iris best meer dan twintig uur in de week schoonmaakklussen doen. “Is maar een ideetje, hoor”, schrijft een twitteraar al spottend.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Vakantie

Gelukkig is er tijdens de uitzending van Steenrijk, Straatarm óók nog ruimte voor positiviteit op Twitter. Zo kunnen kijkers het enorm waarderen dat het rijke gezin geld inzamelt voor een vakantie voor het arme gezin. Op dat moment worden Bianca en Storm zelfs “helden” genoemd.

Fans voor Abigail

In de aflevering is er één persoon die kan rekenen op alleen maar lovende woorden, en da’s de vijfjarige Abigail. Ze wordt “het zonnetje” van de uitzending genoemd. “Wat een leuk en lief meisje.”

Lees ook
Kijkers zetten vraagtekens bij ‘Steenrijk, Straatarm’: ‘Behoorlijk geregisseerd’

Geregisseerd?

Net als een week geleden twijfelen kijkers opnieuw aan het feit of Steenrijk, Straatarm wel zo echt is. Op Twitter domineerde toen al de vraag of het programma niet gescript was, en ook tijdens de nieuwste aflevering is het weer raak. Eén fan weet het zelfs zeker. “Het is helemaal in scène gezet”, klinkt het.

Heb je een aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’ gemist en wil je die terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Televizier.nl, Twitter | Beeld: still