Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ schieten vol door bijzondere actie van minderbedeelde ouders

Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ schieten vol door bijzondere actie van minderbedeelde ouders

Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ schieten vol door bijzondere actie van minderbedeelde ouders

‘Steenrijk, Straatarm’ weet iedere week weer de nodige reacties uit te lokken op social media. Waar Twitter tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen vooral bakken kritiek regende, lieten kijkers woensdagavond massaal weten het niét droog te kunnen houden. Eén actie in het bijzonder raakte televisiekijkend Nederland recht in het hart.

Steenrijk, Straatarm

In Steenrijk, Straatarm is te zien hoe een vermogend gezin van leven ruilt met een stel dat niet anders kan dan ieder dubbeltje omdraaien. In de aflevering van woensdagavond is het de beurt aan Willy en haar dochter Idwerd, die hun ware paleisje – dat maar liefst twaalf kamers telt – in Leeuwarden een week achterlaten. De vrouwen ruilen een week van leven en budget met de familie Van Gaal uit Zoetermeer. Dat gezin telt maar liefst zeven leden die samen moeten rondkomen van 150 euro per week. De Friezinnen hoeven daarentegen niet op hun centen te letten en kopen wat ze nodig hebben.

Nieuwe schoenen

Aan het hoofd van het zevenkoppige gezin staan moeder Linda en vader John. Door zijn ziekte heeft de familie een flinke emotionele maar ook financiële klap gehad. Zo is er bijvoorbeeld geen geld om nieuwe schoenen te kopen voor de kinderen. Joey, de oudste van het stel, vertelt dan ook dat hij vaak loopt op gedragen stappers van zijn vrienden. In de week dat het gezin leeft van het budget van Willy en Idwerd, krijgt de jongen de kans om wél zijn eigen sneakers uit te zoeken in de winkel. Dat moment levert een hoop emotionele reacties op. “Ja hoor, daar ga ik”, reageert een kijker, gevolgd door een huilende emoji.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Mooi cadeau

Daar blijft het echter niet bij. John en Linda willen hun oudste zoon graag extra in het zonnetje zetten, omdat hij zijn uiterste best doet om ook wat geld te verdienen. “Wij waarderen dat heel erg en daarom hebben papa en mama een cadeautje voor jou gekocht”, horen we zijn moeder zeggen. Terwijl ze een tas achter haar rug houdt, vervolgt ze haar verhaal. “Ik hoop dat je er heel veel plezier van gaat hebben en al die chickies nog gekker gaat maken dan je al doet”, grapt ze.

Lees ook
Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ verbijsterd om opmerkelijke gewoonte vermogend stel: ‘Die sporen niet’

In tranen

Zodra Linda de tas op tafel zet, kan Joey zijn ogen niet geloven. Hij krijgt van zijn ouders een trui, die al een lange tijd op zijn verlanglijstje staat en waar hij al lang voor probeert te sparen. De puber schiet vol en ook de kijkers thuis lukt het niet om het droog te houden. “Lieve actie van de ouders en wat een mooie reactie van Joey. Is hem gegund”, luidt een van de vele geëmotioneerde reacties op Twitter. Ook schrijft iemand: “Ik heb tissues nodig.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: still