Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vermogend gezin in ‘Steenrijk, Straatarm’ verbaast kijkers met opmerkelijke uitspraken en instelling

Vermogend gezin in ‘Steenrijk, Straatarm’ verbaast kijkers met opmerkelijke uitspraken en instelling

Thuis & wonen
Vermogend gezin in ‘Steenrijk, Straatarm’ verbaast kijkers met opmerkelijke uitspraken en instelling

Voor iedereen die houdt van programma’s die lekker wegkijken, is de woensdagavond een feestje op de buis. Zo staat wekelijks ‘Steenrijk, Straatarm’ op de planning bij SBS6, wat keer op keer weer de nodige tongen weet los te maken op Twitter. Ook gisteravond was het weer raak, en wisselden verbolgen reacties over het rijke stel zich af met positieve woorden voor het minderbedeelde gezin.

Steenrijk, Straatarm

In Steenrijk, Straatarm is elke week te zien hoe een vermogend gezin van leven ruilt met een stel dat niet anders kan dan ieder dubbeltje omdraaien. Dit keer was het de beurt aan de rijke familie Van der Linden, om een week lang van huis, haard en budget te ruilen met de minderbedeelde familie Bakker. Het vermogende stel pakte daarvoor hun koffers en moest afreizen naar het Limburgse Nijswiller, terwijl het ruilgezin het vliegtuig mocht pakken om een week te vertoeven in Italië.

Een week boodschappen… of één fles wijn?

Eenmaal in Italië aangekomen hebben de Bakker’s tijdelijk een weekbudget van maar liefst 1.600 euro, terwijl ze normaal gesproken rond moeten zien te komen met tachtig euro. Met dat bedrag moet de familie Van der Linden nu een week leven, en daarvan schrikken ze al bij het tellen van het geld. “Is dit voor de hele week?”, vraagt de vader van het gezin zich verbijsterd af. “Dit geven wij op een zondag aan een fles wijn uit”, voegt hij er nog aan toe. Ook een van de kinderen reageert verbaasd. “Ik koop hier net twee shirtjes van, dat is het.”

Arm

De uitspraken van de familie Van der Linden schieten in het verkeerde keelgat bij kijkers van Steenrijk, Straatarm. “De manier waarop, met dat lachje. Ik ben benieuwd… oordeel nog niet”, luidt een van de reacties op Twitter. Ook merkt een kijker op dat je met “zo’n instelling eigenlijk arm” bent.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Pesterijen

Ook stroomden op Twitter de reacties binnen over de familie Bakker, die de kijkers van Steenrijk, Straatarm wisten te raken met hun ontroerende verhaal. Het gezin liet namelijk de Randstad achter zich, omdat hun kinderen – die autisme hebben – te maken kregen met pesterijen. De familie Bakker besluit in Limburg een nieuw leven op te bouwen. Eenmaal daar gaat hun zorgboerderij failliet, waardoor het gezin in de schulden belandt.

Lees ook
Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ vol verbazing (én verbolgen) over apart slapend vermogend stel

Desastreuze maatregelen

Vooral het feit dat het gezin moest verhuizen vanwege de pesterijen tegen hun kinderen, raakt kijkers van Steenrijk, Straatarm. “Een keer ben ik op school zelfs in elkaar geslagen”, vertelt zoon Jesse in het programma. “Als ouder probeer je daar een oplossing voor te vinden. We moesten desastreuze maatregelen nemen om uit een bepaald gebied weg te gaan en om opnieuw te beginnen met het gezin”, aldus moeder Sylvia. Televisiekijkend Nederland hoopt dat iedereen door de aflevering inziet dat autisme ondergeschikt is aan de mens. “Het zijn gewoon leuke jongens! Punt!” Ook laat Sylvia weten dankbaar te zijn voor de deelname aan Steenrijk, Straatarm. “Gelukkig heeft Jesse zich er goed doorheen geslagen en wordt hij nu niet meer gepest.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: still

Shoppen is altijd een goed idee