Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ verbijsterd om opmerkelijke gewoonte vermogend stel: ‘Die sporen niet’

Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ verbijsterd om opmerkelijke gewoonte vermogend stel: ‘Die sporen niet’

Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ verbijsterd om opmerkelijke gewoonte vermogend stel: ‘Die sporen niet’

Met de start van een nieuw televisieseizoen is ook ‘Steenrijk, Straatarm’ weer van start gegaan. Woensdagavond was het tijd voor de eerste aflevering en die deed meteen het nodige stof opwaaien op sociale media. Het was het rijke stel dat de tongen losmaakte op Twitter, met name door één nogal opmerkelijke uitspraak en gewoonte van de twee.

Steenrijk, Straatarm

In Steenrijk, Straatarm is te zien hoe een vermogend gezin van leven ruilt met een stel dat niet anders kan dan ieder dubbeltje omdraaien. De eerste aflevering van het vijfde seizoen draait om de Amsterdamse Mayke en Dennis, die maar liefst 2.200 euro per week uitgeven. Zij wisselen voor een week van huis en budget met Saskia en haar vier dochters, die rond moeten komen van slechts zestig euro in dezelfde periode.

Emotionele én financiële klap

Saskia woont samen met haar kinderen in het Groningse Westerlee. In 2019 is zij haar grote liefde Remy verloren, die twee hartaanvallen achter elkaar kreeg. Hij stierf terwijl hij zijn vrouw aan de telefoon had. Niet alleen was die ingrijpende gebeurtenis een emotionele klap voor het gezin, óók financieel ging het erna bergafwaarts.

Stapeltjes geld

Mayke en Dennis hoeven daarentegen niet op hun centen te letten. Zij startte op haar 21e al een succesvolle onderneming en momenteel organiseert ze bezinningsreizen naar plekken als Ibiza en Bali. Haar vriend is een holistic coach en schrijver, en samen woont het stel in een historisch pand (met waanzinnig uitzicht) in onze hoofdstad. Ze geven ruim 2.000 euro per week uit aan maaltijden laten bezorgen, boodschappen doen in een biologische supermarkt en etentjes buiten de deur. Om zichzelf eraan te herinneren dat ze het financieel goed hebben, legt het duo op verschillende plekken in huis stapeltjes geld neer. “Zo geef ik mijn onderbewustzijn een teken van: hey, don’t worry. Er is genoeg”, zo klinkt de uitleg van de Amsterdamse.

Lees ook
Steeds meer frustratie bij kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’: ‘We hebben het nu wel door’

Verbijstering

Die uitspraak van Mayke schiet bij kijkers van Steenrijk, Straatarm volledig in het verkeerde keelgat. Zo krijgt televisiekijkend Nederland er ‘kriebels’ van. “Die twee sporen niet”, klinkt het op Twitter. Ook vinden kijkers het niet bepaald slim dat ze zo open zijn over het bewaren van hun geld. “Voor een bepaalde beroepsgroep is dit toch handig om te weten”, schrijft iemand dan ook. Bovendien leveren Mayke’s woorden de nodige grappen op. “Hier liggen overal kruimels in huis. Om ons eraan te herinneren dat stofzuigen op zijn tijd best handig is.”

De tekst gaat verder onder de tweets.

Leuke gezinnen

Hoewel een hoop kijkers van Steenrijk, Straatarm kritiek hebben op Mayke en Dennis, zijn er ook mensen die het voor hen opnemen. De aftrap van het nieuwe seizoen valt in de smaak en beide gezinnen kunnen dan ook rekenen op positieve reacties.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: still