Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Twitter valt van ene in andere verbazing door EOTB’s Alisa Megastar in ‘Steenrijk, Straatarm’: ‘Zielig als je zo denkt’

Twitter valt van ene in andere verbazing door EOTB’s Alisa Megastar in ‘Steenrijk, Straatarm’: ‘Zielig als je zo denkt’

Twitter valt van ene in andere verbazing door EOTB’s Alisa Megastar in ‘Steenrijk, Straatarm’: ‘Zielig als je zo denkt’

Voor het nieuwste seizoen van ‘Steenrijk, Straatarm’ hebben de makers duidelijk een blik influencers opengetrokken. Zagen we eerst Lotte uit ‘Love Island’ voorbij komen in het programma, dook even later Fabrizio van ‘Temptation Island’ op. In de uitzending van dinsdagavond maakte Alisa Megastar, bekend van haar deelname aan ‘Ex On The Beach’, haar opwachting in de show. Twitter ontplofte vanwege haar acties en uitspraken, en kijkers vielen duidelijk van de ene in de andere verbazing.

‘Steenrijk, Straatarm’ gemist

In Steenrijk, Straatarm is keer op keer te zien hoe een vermogend gezin een week lang van huis, haard en budget ruilt met een familie die het helaas níet heel breed heeft. Op social media zorgt dat telkens weer voor één groot feest, want uitgepraat over de ruil raken kijkers nooit. Of de meningen nou verdeeld zijn (zoals die keer dat de familie Pos te zien was, bijvoorbeeld) of de tranen rijkelijk vloeien.

Twitter draait overuren

Ook tijdens de nieuwste aflevering van Steenrijk, Straatarm verzamelen de kijkers zich weer op Twitter. Over het minderbedeelde gezin is een handjevol tweets te vinden, maar over de rijke Alisa gaat het werkelijk waar LOS. En daardoor vragen we ons bijna af wat leuker is: kijken naar het SBS-programma of het sociale medium afscrollen.

Luxe tussenwoning

Alisa en haar geliefde Mehr Shad zijn onlangs verhuisd van Spanje naar België, omdat de zwangere influencer graag in het land van onze zuiderburen haar kindje op de wereld wil brengen. De twee zijn drie jaar samen en hebben elkaar ontmoet in een hotel in Cyprus. Ze gaan graag op reis en zijn samen op al heel wat plekken geweest. Momenteel is het stel druk bezig met het inrichten van hun nieuwe huis, dat binnenkort opgeleverd wordt. In de tussentijd verblijven ze in een riante woning die van alle gemakken is voorzien. Hierin worden dan ook Monique, Boann en Tristan verwelkomd; het drietal waarmee Alisa en haar vriend een week van leven ruilen.

Gebroken hart én schulden

Monique woont met haar twee kinderen in Almere Buiten. Sinds het plotselinge vertrek van haar ex-vriend is het helemaal misgegaan: de moeder van dochter Boann en zoon Tristan bleef niet alleen achter met een gebroken hart, maar ook flink wat schulden. Er bleken namelijk toeslagen te zijn aangevraagd die terug moesten worden betaald en als klap op de vuurpijl nam de voormalige partner van Monique bijna alles mee uit huis. Ze ging door een diep dal en raakte uiteindelijk haar baan in de zorg kwijt. “Ik zat in een rouwproces”, vertelt Monique over de loodzware periode.

Van 2.000 naar 85 euro per week

Per week heeft het minderbedeelde gezin een budget van 85 euro, terwijl Alisa en Mer Shad geen limiet hebben. Waar hun geld aan op gaat? “Goud, diamantjes, kleren, reizen. Ik koop gewoon alles tot mijn geld op is”, aldus de realityster. Het rijke stel laat maar liefst 2.000 euro achter voor Monique en haar kinderen, zodat zij ook eens kunnen proeven van het luxueuze leventje dat zij hebben.

Volg, like, subscribe

Zoals gewoonlijk laten beide gezinnen een brief voor elkaar achter, die bij het tellen van het weekbudget wordt voorgelezen. Tot grote verbazing van kijkers heeft Alisa één ding heel groot op papier gezet: haar Instagramaccount.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Paniek, want geen bad én geen föhn

Dat de ruilweek voor Alisa een ware beproeving is, moge duidelijk zijn. Al tijdens haar eerste rondje door het huis in Almere Buiten ziet ze tot haar grote schrik dat er géén bad is. “Dat vind ik heel erg, want ik ben zwanger”, zegt ze teleurgesteld. De volgende dag wacht er blijkbaar nog een flinke domper, wanneer Alisa ontdekt dat er geen föhn in huis is.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Tóch gefikst

En da’s écht een probleem voor Alisa, want met haar verwilderde look kan ze natuurlijk niet over straat. Mer Shad doorzoekt dan ook heel het huis, maar tevergeefs: er lijkt geen föhn te zijn. Dan zit er maar één ding op. Samen met haar man belt Alisa aan bij de buren, om daar wat stylingtools te lenen.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Medelijden

Dan gaan we door naar het boodschappenmoment. Want het valt Alisa en Mer Shad toch wel tegen wat ze kunnen kopen in de supermarkt. De twee komen uiteindelijk op de visafdeling terecht, waar de influencer een opmerkelijke uitspraak doet. “Sommige mensen hebben nog nooit Sint Jacobsschelpen of kreeft gegeten. Dat vind ik wel heel zielig”, aldus de blondine. Je voelt ‘m al aankomen: heel Twitter valt erover.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Opmerkelijke outfit

Tijdens de ruilweek krijgen Alisa en Mer Shad de taak om de folderwijk van Tristan een weekje over te nemen. Al zuchtend en puffend doet de blondine de krantjes door de bus, want ze is “te oud” voor zo’n baantje. Maar waar kijkers van Steenrijk, Straatarm helemaal niet over uitgepraat raken, is de outfit die de influencer op dat moment aan heeft.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Geweldige Elvis-imitator #not

Het minderbedeelde gezin heeft ondertussen de week van hun leven. Ze genieten met volle teugen van de jacuzzi die in het huis te vinden is, gaan shoppen, krijgen een beautybehandeling in de salon van Alisa en haar zus, en ga zo maar door. Omdat Monique een echte Elvis-fan is, regelen Alisa en Mer Shad dat een imitator van de zanger komt optreden. Hartstikke lief natuurlijk, maar kijkers van Steenrijk, Straatarm lachen zich rot.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lees ook
Van dakloze naar rijke zakenman: kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ sluiten Tommaso in het hart na valse start

Alle lof voor Tristan

Al met al zijn kijkers van Steenrijk, Straatarm dus niet bepaald te spreken over Alisa. Maar Tristan, de zoon van Monique, kan rekenen op heel wat lof. Want wát een lieve jongen is dat.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Waar Tristan alleen maar positieve reacties krijgt, is dat voor Alisa wel anders…

Bron: Twitter | Beeld: still