Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gênant 2.0: kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ snappen niéts van ongelukkig gekozen lachmomenten vermogende man

Gênant 2.0: kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ snappen niéts van ongelukkig gekozen lachmomenten vermogende man

Gênant 2.0: kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ snappen niéts van ongelukkig gekozen lachmomenten vermogende man

Waar een week geleden de tranen rijkelijk vloeiden onder kijkers van ‘Steenrijk, Straatarm’, was het afgelopen woensdag de ongemakkelijkheid die overheerste op Twitter. Ton – de man des huizes bij het vermogende stel – had namelijk vaak een brede glimlach op zijn gezicht staan, maar volgens televisiekijkend Nederland niét altijd op de meest handige momenten. En dat is niet het enige waar druk over getwitterd werd.

‘Steenrijk, Straatarm’ gemist

Steenrijk, Straatarm is iedere woensdag weer het onderwerp van gesprek op Twitter. In de nieuwste aflevering ruilen Joke en haar man Ton een week van huis, haard en budget met Anita en haar kinderen. Zoals gewoonlijk zijn hun levens een wereld van verschil: Ton en Joke wonen sinds 2018 in een prachtige villa in Spanje, waar ze een bed & breakfast runnen. Van een grote woning tot een zwembad en een groot stuk grond: het stel heeft alles wat hun hartje begeert en geld is geen probleem. Ze laten voor Anita en haar kinderen dan ook een weekbudget van maar liefst 1.500 euro achter.

Geen plekje voor zichzelf

Anita heeft vijf kinderen, waarvan de oudste uitwonend zijn. De alleenstaande moeder woont met de drie jongsten in een flat in Leeuwarden, maar ook haar andere kinderen zijn om het weekend thuis. “Als ze er allemaal zijn, moeten er drie jongens op één kamer slapen”, horen we Anita zeggen terwijl er beelden voorbij komen van de krappe ruimtes met matrassen tegen de muur. “Dat vind ik weleens een probleem, dat ze nooit een plekje voor zichzelf hebben.”

Whoah! We’re going to… Andalusië

Wekelijks moeten Anita en haar gezin rond zien te komen met een bedrag van 75 euro. Samen met haar zoons Kelvin en Sven ruilt ze voor een week van leven met Ton en Joke; haar jongste dochter is die week bij haar vader en gaat niet mee naar het Spaanse Archez (Andalusië). Kijkers van Steenrijk, Straatarm snappen niet waarom het meisje niet meedoet aan de ruil, maar begrijpen daarnaast ook niet dat het drietal in tijden van corona het vliegtuig naar Spanje hebben mogen pakken.

De tekst gaat verder onder de tweets.

‘Gezelligheid’ in huis

Dat is niet het enige waarover kijkers van Steenrijk, Straatarm zich verbazen. Wanneer Anita een rondleiding geeft door haar woning en zegt haar best te hebben gedaan om het gezellig te maken, moeten twitteraars stiekem een beetje lachen.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Ongemakkelijke lachmomenten

Waar fans van het programma misschien nog wel het meest van opkijken, zijn de ongelukkige momenten waarop Ton moet lachen. Joke vertelt namelijk openhartig over haar overleden moeder, van wie ze geen afscheid heeft kunnen nemen. Vanwege het coronavirus mocht het stel namelijk niet naar Nederland reizen en kon Joke niet bij de crematie van haar moeder zijn. Wanneer ze hier aangeslagen over vertelt, lijkt Ton met een lach naast haar te zitten.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lees ook
Tranen en kippenvel: kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ ontroerd door meest emotionele aflevering ooit

Fijne aflevering

Al met al is het gros van de kijkers het over één ding eens: het vermogende stel heeft het hart op de juist plek zitten. Het feit dat Ton en Joke besluiten om een deel van het weekbudget terug in het kistje te doen én geld inzamelen voor een beautydag voor Anita, zorgt voor een hoop bewondering. Met de alleenstaande moeder wordt massaal meegeleefd op Twitter. Televisiekijkers gunnen haar het tripje naar Spanje dan ook van harte.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: still