Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Minderbedeeld gezin in ‘Steenrijk, Straatarm’ zorgt voor felle discussie op Twitter

Minderbedeeld gezin in ‘Steenrijk, Straatarm’ zorgt voor felle discussie op Twitter

Minderbedeeld gezin in ‘Steenrijk, Straatarm’ zorgt voor felle discussie op Twitter

Maandagavond was het weer tijd voor een nieuwe aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’, en net zoals vorige week deed één partij veel stof opwaaien. Waar het ‘verwende stel’ in de een-na-laatste uitzending het gesprek van de avond was, draaide het op Twitter nu vooral om de ‘straatarme’ familie.

In het SBS-programma Steenrijk, Straatarm ruilen iedere aflevering twee gezinnen van levensstijl. En zoals de titel al doet vermoeden, gaat het keer op keer om twee uitersten.

Dordrecht

De uitzending van gisteren brengt het welvarende koppel Pervin en Martijn, en de alleenstaande moeder Miranda met haar drie kids in beeld. Zij ruilen een week van budget en huis, wat betekent dat Pervin en Martijn een tijdje afscheid moeten nemen van hun luxe stulpje in Istanbul en fijne appartement. In plaats daarvan logeren ze een weekje in Dordrecht.

Boodschappen doen

Dat het voor beide partijen even wennen is, moge duidelijk zijn. De familie Swerus, het gezin van Miranda, heeft ineens een weekbudget dat 15 keer (!) zoveel is dan dat ze normaal hebben en dat leidt ertoe dat het ‘straatarme’ viertal losgaat in de supermarkt. Ze gooien van alles in hun boodschappenkarretje en dat is precies wat voor de nodige ophef zorgt op social media.

Lees ook
Dit is zó leuk: ‘Steenrijk, Straatarm’-moeders samen met zoontjes naar voetbalwedstrijd

Voor en tegen

Op Twitter zijn duidelijk twee kampen: een team dat het opneemt voor de familie Swerus, en een groep die fel reageert op de keuzes die het gezin maakt. Lees mee:

Heb je de aflevering gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: still