Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ vol verbazing (én verbolgen) over apart slapend vermogend stel

Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ vol verbazing (én verbolgen) over apart slapend vermogend stel

Thuis & wonen
Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ vol verbazing (én verbolgen) over apart slapend vermogend stel

Vorige week moesten fans van ‘Steenrijk, Straatarm’ het in verband met voetbal een avond zónder hun favoriete programma doen, maar gisterenavond konden ze hun hart weer ophalen. Er werd dan ook weer druk getwitterd over de show, met name over het vermogende ondernemerskoppel Jeanet en John. De twee kregen het zwaar te verduren en werden overspoeld met kritiek. Ook het feit dat het stel apart van elkaar sliep, maakte de nodige tongen los op social media.

Steenrijk, Straatarm

Steenrijk, Straatarm zorgt er tijdens iedere aflevering weer voor dat Twitter volstroomt met reacties op de deelnemende gezinnen. Zo konden kijkers onlangs hard lachen om één specifieke opmerking van de rijke Maureen, en ging het een week eerder voornamelijk over de ex van Roxeanne Hazes die mee bleek te doen aan het programma. Ook afgelopen uitzending was het weer raak en moest opnieuw het rijke koppel het ontgelden.

Familie Janssen en de 2J’s

In de nieuwste aflevering van Steenrijk, Straatarm is te zien hoe de rijke Jeanet en John een week van leven én budget ruilen met de familie Janssen uit Duiven. Het vermogende duo woont voor een groot deel van het jaar in het buitenland, wat in combinatie van hun – grotendeels online – coachingbedrijf geen probleem is. Momenteel verblijven de twee in het Belgische Ittre, waar het minderbedeelde gezin een week in mag trekken. Aan het hoofd van dat gezin staan vader Sietse en moeder Xandra, die samen met hun kinderen Charissa, JJ, Xayenne en Yaylin. Toen bij de moeder des huizes borstkanker werd geconstateerd, werd hun leven op zijn kop gezet. Ze moeten normaal gesproken rond zien te komen met een weekbudget van 120 euro, maar dankzij de ruil met John en Jeanet hebben ze eenmalig 1.450 euro te besteden in hetzelfde tijdsbestek.

Apart slapen

Als zowel rijk en arm vertellen over hun thuissituatie, valt kijkers van Steenrijk, Straatarm één ding op: John en Jeanet vertellen niet in één bed te slapen, om zo een betere nachtrust te kunnen pakken en uiteindelijk beter te kunnen presteren. “En dat moet een coach zijn…”, schrijft een verbaasde kijker. Iemand anders merkt op: “Zelfs die week slapen ze toch maar niet bij elkaar. Ok…”

De tekst gaat verder onder de tweets.

Overladen met kritiek

Dat is niet het enige waar druk over getwitterd wordt. Ook wordt er getwijfeld aan de intenties van de rijke John en Jeanet om mee te doen aan Steenrijk, Straatarm. Kijkers beschuldigen het stel ervan “vooral reclame te maken” voor hun coachingbedrijf. Daarnaast worden de twee onder meer “nietszeggend” en “kil” genoemd.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lees ook
Vermogend stel ‘Steenrijk, Straatarm’ zorgt voor hilariteit bij kijkers tijdens boodschappen doen

Handjevol positieve reacties

Gelukkig voor John en Jeanet zijn er ook nog wat kijkers die een positief woord voor hen over hebben. “Als rijke familie is het vaak moeilijk om een positieve indruk achter te laten bij de kijker. Deze twee zijn daar een uitzondering op”, aldus een twitteraar. Een ander schrijft dat het stel “het hart op de goede plek heeft”.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: still

Shoppen is altijd een goed idee