Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hulp bij statische kleding: dat geknetter van je trui kun je hiermee voorkomen

Hulp bij statische kleding: dat geknetter van je trui kun je hiermee voorkomen

Hulp bij statische kleding: dat geknetter van je trui kun je hiermee voorkomen

Dat vervelende geknetter in je kleding herken je vast wel, en dat is niet alleen vervelend, maar soms ook pijnlijk. Door dat statische truitje ben je helemaal elektrisch geladen. Maar je kunt dit voorkomen met déze handige tips. 

Hang de was op

Het is handig en snel om je kleding in de droger te mikken, maar als het om statische schokken gaat, is het een stuk minder fijn. De kleding wordt elektrisch geladen door het vele ronddraaien in de droger. Probeer daarom zoveel mogelijk om je kleding op natuurlijk wijze op te laten drogen.

Trui in de vriezer

Dit is misschien een beetje een vreemde tip, maar hij werkt wel. Als je tijd genoeg hebt om je kleding te laten ontdooien, is deze tip namelijk perfect. Door de kou wordt de elektrische lading minder. Leg je sweater dus een half uurtje in de diepvries en voilà… je hebt geen statische kleding meer.

Een plant is je redder in nood

Geen tijd om je kleding in de vriezer te stoppen? Of te laten drogen? Raak dan metaal of een plant aan. Je kunt jezelf daarmee ontladen voordat je iemand bijvoorbeeld een hand gaat geven. Jij en je statische trui zullen dan geen elektrische schokken meer veroorzaken.

Lees ook:
Zo gepiept: hiermee verwijder je watervaste stift uit kleding

Pas op met wat je draagt

Als het gaat om je kledingkeuze is dit ook iets waarmee je schokken kunt voorkomen, bijvoorbeeld door de juiste schoenen te dragen. Draag geen schoenen met een rubberzool. Rubber veroorzaakt namelijk elektrische schokken en hetzelfde geldt voor kleding van wol of polyester. Draag in plaats daarvan katoen of linnen kleding.

Smeer je in

Ook in de winter is het belangrijk dat je je huid insmeert. Nee, niet met zonnebrand, maar met bodylotion. Je krijgt er niet alleen een zachte huid van, maar de elektriciteit kan vanuit je kleding niet door naar je huid. Dat komt omdat je trui niet tegen je huid aan kan blijven plakken, iets wat statische schokken wel fijn vinden. Goed insmeren dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | beeld: GettyImages