Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Cupcakes maken: een stappenplan

Cupcakes maken: een stappenplan

Thuis & wonen
Cupcakes maken: een stappenplan

Vrolijke en lekker geurende cupcakes toveren bij iedereen een glimlach op het gezicht. En zo maak je jouw eigen heerlijke cupcakes!

Dit heb je nodig

  • 125 g roomboter
  • 125 g kristalsuiker
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el melk
  • 2 eieren
  • 12 papieren cakevormpjes

Stappenplan

We leggen je de basis uit, zodat je de rest helemaal naar eigen smaak kunt invullen.

Stap 1: voorbereiding

Zorg ervoor dat de melk, eieren en roomboter op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en plaats het rooster in het midden van de oven.

Stap 2: beslag maken

Doe de boter in de kom, voeg een beetje van de suiker toe en meng het met de mixer op middelmatige snelheid. Terwijl je dit doet, voeg je telkens een beetje extra suiker toe, hierdoor wordt de suiker goed opgenomen door de boter waardoor je mooi luchtig beslag krijgt. Blijf dit doen tot je een luchtige massa hebt.

Voeg dan een voor een de eieren toe terwijl je blijft mixen. Daarna voeg je een deel van het zelfrijzend bakmeel toe, ook nu blijf je mixen. Vervolgens voeg je de rest van het zelfrijzend bakmeel toe. Als je dat hebt gedaan voeg je de melk toe en blijf je nog ongeveer 1 minuut mixen tot je een luchtig, glad beslag hebt.

Stap 3: cakevormpjes vullen

Pak het bakblik en de cakevormpjes erbij. Neem een eetlepel, schep het beslag hiermee uit de kom en giet dit in het midden van een vormpje. Gebruik een tweede lepel om het restje beslag uit de andere lepel te schrapen. Vul de vormpjes tot ongeveer 2/3 deel.

Stap 4: de oven in

Plaats het bakblik in de oven en bak de cakejes in 20 tot 25 minuten gaar. Je kunt testen of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Blijft het beslag aan de prikker zitten, dan is het cakeje nog niet gaar.

Stap 5: de oven uit

Haal het bakblik met de cupcakes uit de oven en laat ze ongeveer 1 minuut afkoelen. Als ze zijn afgekoeld, houd je het bakblik een beetje schuin, zodat de cakejes in de cakevormpjes bijna uit het bakblik vallen. Je kunt ze er nu makkelijk uithalen. Zet ze op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Stap 6: versieren maar!

Als de cupcakes helemaal afgekoeld zijn, zijn ze klaar om versierd te worden. Tot nu toe was het a piece of cake! En nu is het aan jou: versier je cupcakes naar eigen smaak met lekkere, mooie versiersels en toppings.

Eet smakelijk!

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee