Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Spotify komt met een lijst met muziek speciaal voor je huisdier

Spotify komt met een lijst met muziek speciaal voor je huisdier

Thuis & wonen
Spotify komt met een lijst met muziek speciaal voor je huisdier

Huisdieren die een dagje alleen thuis moeten blijven kunnen vanaf woensdag op Spotify luisteren naar gepersonaliseerde playlists en een podcast. Spotify brengt de muziek voor je huisdier om stress te verlichten die je viervoeter ervaart als-ie een tijdje alleen is.

De podcast richt zich alleen op eenzame honden. In de podcast zit rustgevende muziek, worden verhalen verteld en horen de honden aanmoedigende en geruststellende woorden. Volgens Spotify moet dit stress gaan verlichten die honden ervaren als ze een tijd alleen thuis moeten zijn.

Muziek voor je viervoeter

Baasjes kunnen ook een playlist creëren die zich baseert op het karakter van het huisdier. Deze playlists kunnen op een speciale website gemaakt worden voor honden, katten, vogels, hamsters en zelfs leguanen. Bij het aanmaken van de playlist krijgen baasjes een aantal vragen voorgeschoteld over het karakter van hun huisdier. Is je kat rustig of juist energiek? En hoe verlegen is je leguaan? Vervolgens kijkt Spotify naar de muzieksmaak van het baasje en creëert op basis van al deze input een ‘gepersonaliseerde’ playlist voor het huisdier.

Lees ook: Schattig: door deze ketting draag je jouw huisdier altijd bij je

Voorkeur van je huisdier

Volgens Spotify blijkt uit een enquête dat één op de vier baasjes muziek voor hun huisdier afspeelt als ze alleen thuis zijn. 42 procent van de baasjes zegt zelfs dat hun huisdier een favoriet genre heeft. En een kwart heeft hun huisdieren wel eens zien dansen op muziek.

Bron: Nu.nl | Beeld: Unsplash

Shoppen is altijd een goed idee