Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Schokgolf door Meerdijk: eindelijk meer duidelijk over mysterieuze verdwijning van ‘overleden’ Ludo

Schokgolf door Meerdijk: eindelijk meer duidelijk over mysterieuze verdwijning van ‘overleden’ Ludo

Schokgolf door Meerdijk: eindelijk meer duidelijk over mysterieuze verdwijning van ‘overleden’ Ludo

Stop. De. Persen. En als je geen spoilers wilt krijgen, moet je ook vooral nú stoppen met lezen. Fans die ‘GTST’ via Videoland volgen en de aflevering van vandaag (die 1 december wordt uitgezonden op televisie) al hebben gezien, hebben namelijk een enorme plottwist kunnen aanschouwen. Wij waarschuwen nog maar een keer: geen spoilers krijgen, is hiér stoppen met lezen.

Let op (nog maar een keer), spoilers!

Het lijkt alweer eeuwen geleden dat Ludo Sanders (Erik de Vogel) overboord sloeg in de Noordzee, na een flinke woordenwisseling met Valentijn (Vincent Visser) om – jawel, daar is de maandenlange verhaallijn weer – L’Absence. Met de week verloren niet alleen kijkers maar ook de mensen om de kunstliefhebber heen dat-ie nog terug zou keren naar Meerdijk. Er waren immers steeds meer aanwijzingen dat-ie écht verdronken zou zijn en zijn naasten hebben onlangs zelfs afscheid van hem genomen.

Personage met negen levens

Toch konden we het ons als GTST-fans maar lastig voorstellen. Want wat is de soap nu zónder Ludo Sanders? Juist, dat is als slagroomtaart zonder slagroom, een tosti zonder kaas en ga zo maar door. Bovendien heeft de acteur weleens laten vallen dat-ie Meerdijk nooit zou verlaten zónder zijn geliefde Caroline de Bruijn, die ook al jaren in de soap speelt én was het personage in het verleden al een keer eerder doodverklaard en vond er zelfs een crematie plaats, maar dook hij erna tóch weer op. De geschiedenis lijkt zich te herhalen, want opnieuw blijkt de onsterfelijke familieman gewoon nog in leven te zijn.

Ludo mét baard

In de aflevering die vanaf vandaag op Videoland staat en over een week op televisie te zien is, is eindelijk de bruiloft van Rik (Ferry Somogyi) en Shanti (Bertrie Wierenga) te zien. Ook komen Janine (Caroline de Bruijn), Nina (Marly van der Velden) en Stefano (Bas Muijs) bijeen om het testament van Ludo te doorlopen. Ondertussen is Richard van Nooten (Edwin Jonker) nog altijd bezig met het kapotmaken van Ludo’s imperium. En terwijl we hem horen bellen, krijgen we beelden van een donkere ruimte te zien. Waarin uiteindelijk een man blijkt te liggen. En je raadt het al, die man blijkt Ludo te zijn. Mét baard. Einde aflevering, cliffhanger van jewelste. Want waar is-ie? En hoe is hij daar terecht gekomen? En wanneer komt-ie weer terug naar Meerdijk? Gelukkig staan er morgen én donderdag nog nieuwe afleveringen klaar deze week, en hoeven fans hopelijk niet tot na het weekend te wachten voor antwoorden.

Lees ook
Week van de comebacks: na Stefano keert ook déze oude bekende terug in ‘GTST’

Opnames voor een ander programma

Onlangs lekte al uit dat Ludo vermoedelijk slechts tijdelijk niet te zien zou zijn in GTST, mét een bijzondere reden. Het gerucht gaat namelijk dat Erik de Vogel, de acteur die de rol vertolkt, opnames zou hebben voor een ander programma. En wacht maar tot je leest om wélke show dat gaat. Dat zou toch briljant zijn?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst)

Beeld: RTL