Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > SPOILER ALERT! Dit weten we al over het 5e seizoen van ‘Orange Is The New Black’!

SPOILER ALERT! Dit weten we al over het 5e seizoen van ‘Orange Is The New Black’!

SPOILER ALERT! Dit weten we al over het 5e seizoen van ‘Orange Is The New Black’!

Als je het laatste seizoen van ‘Orange Is The New Black’ nog niet volledig hebt uitgekeken, en je niet van spoilers houdt, kun je dit artikel best op een andere keer lezen. Want hoewel er nog niet zo heel veel bekend is over het 5e seizoen van de Netflix-serie, zijn er wel al enkele dingen die we met jullie kunnen delen.

Lori Petty is vrij zeker dat Lolly terugkomt

lori-petty-pretty-sure-lolly-back

Lolly’s verhaald eindigt wanneer ze wordt weggesleept naar de psychiatrische afdeling nadat Mr. Healy realiseert dat dit is wat ze nodig heeft. Maar zien we haar terug in het volgende seizoen? Volgens actrice Lori Petty alvast wel. “Ik hoop van wel,” zei ze tegen The Hollywood Reporter. “Ik denk het wel. Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar ik ben ervan overtuigd dat we Lolly nog gaan terugzien.” De actrice vermeldt ook dat de opnames van de eerste aflevering van seizoen 5 al gestart zijn, en dat ze met andere belangrijke dingen bezig zijn. Hiermee doelt Petty waarschijnlijk op de eindscène waarin Daya een bewaker onder schot hield en net ging beslissen of ze hem ging neerschieten. Ze zegt dat ze momenteel aan het wachten is op een telefoontje van de producers en dat ze meteen op het vliegtuig zal stappen. De actrice vertelde ook dat ze de set al heeft gezien en dat ze ervan uit gaat dat haar personage Lolly naar ‘psych’ gaat. “Ze sleurden mij naar door een lange hal met allemaal kamers en een volledig opgebouwde set, dus het eerste wat ik dacht was ‘Lolly gaat naar de psychiatrische afdeling’.

Bedenkster Jenji Kohan werkt opnieuw mee

creator-jenji-kohan-board

Toen Netflix aankondigde dat er een vijfde, zesde én zevende seizoen zou zijn van de hitserie, werd ook duidelijk gemaakt dat bedenkster Jenji Kohan nog steeds zou meeschrijven aan het vervolg. En als we kijken naar de vorige seizoenen, kan dat alleen maar nóg meer drama opleveren.

Deze castleden maken hun terugkeer

what-about-cast

Hoewel er geen officiële bevestiging is van hun terugkeer, kunnen we ervan uitgaan dat sommige personages sowieso te zien zullen zijn in het vijfde seizoen. Taylor Schilling (Piper), Laura Prepon (Alex), Uzo Aduba (Suzanne), Kate Mulgrew (Red), Michael Harney (Mr. Healy), Danielle Brooks (Tasha) en Dascha Polanco (Dayanara). Laten we hopen dat er nog andere bekende gezichten ons zullen begroeten tijdens de start van het vijfde seizoen.

We krijgen uitleg bij de cliffhanger

well-hopefully-get-some-resolution-cliffhanger

Het lijkt onmogelijk dat seizoen 5 niet zou inpikken op die énorme cliffhanger waarmee we sinds juni al in onze maag zitten. De manier waarop het vierde seizoen eindigt voor sommige gevangenen, voorspelt alvast niet veel goeds voor hun toekomst in Litchfield. Of het zou net een begin kunnen zijn van een nieuw tijdperk, een frisse wind die door de gevangenis waait. Wij gaan er dus alvast vanuit dat we in de eerste aflevering antwoorden krijgen. Of dat hopen we toch.

De opnames zijn al gestart

It’s like I never left the joint son.

Een foto die is geplaatst door Danielle Brooks (@daniebb3) op

Terwijl het vorige seizoen pas enkele maanden geleden vrijgegeven is, zijn de makers al volop bezig met de opnames van het nieuwe seizoen. Actrice Danielle Brooks, die gevangene Tasha Jefferson speelt in de serie, deelde het goede nieuws zelf op haar Instagram-pagina.

De première van seizoen 5

orange-the-new-black-krijgt-drie-extra-seizoenen

Hoewel de officiële datum nog niet is vrijgegeven, weten we dat seizoen 2, 3 en 4 allemaal zijn uitgekomen in de maand juni, altijd op een vrijdag. Als we dus even logisch nadenken zou het vijfde seizoen in première gaan op 9, 16 of 23 juni. You’re welcome!

Lees ook:

Bron: Popsugar / Beelden: Netflix