Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > SPOILER ALERT: 6 dingen die je moet weten over het nieuwste seizoen van Gilmore Girls

SPOILER ALERT: 6 dingen die je moet weten over het nieuwste seizoen van Gilmore Girls

SPOILER ALERT: 6 dingen die je moet weten over het nieuwste seizoen van Gilmore Girls

Het nieuwste seizoen van de Gilmore Girls staat sinds vorige week vrijdag op Netflix en zoals het echte fans betaamt, hebben wij de vier delen vorig weekend al helemaal bekeken. Omdat we gemengde gevoelens hebben na het zien van de show – en er graag met iemand over willen praten – zetten we even de belangrijkste weetjes voor jullie op een rij. Als je nog geen tijd hebt gehad om Gilmore Girls: A Year in the Life nog niet bekeken hebt, kan je dit artikel dus beter even tot later bewaren. We hebben je gewaarschuwd.

Gilmore Girls: A Year in the Life is eigenlijk één grote verwijzing naar de originele serie. Als je de vorige zeven seizoen nog niet bekeken hebt, ga je er nog steeds van kunnen genieten, maar je zult de subtiele en niet zo subtiele hints natuurlijk niet meekrijgen. De Netflix-serie bestaat uit vier delen – elk genoemd naar een seizoen – die ongeveer zes uur kijkplezier in totaal bieden. Het seizoen begint in de winter en eindigt in de herfst, waardoor we de Gilmore Girls een jaar lang hebben kunnen volgen. Er komen enorm veel oude bekenden terug naar Stars Hallow en een actrice kruipt zelfs in de huid van twee personages. Je kunt nu nog terug als je geen spoilers wil lezen, want wij brengen jullie alvast op de hoogte van alle gebeurtenissen.

1. De vader van Lorelai is overleden

Toen begin dit jaar het nieuwe seizoen van Gilmore Girls werd aangekondigd, stelden vele fans zich de vraag hoe de serie zou omgaan met de dood van acteur Edward Herrman. De 71-jarige acteur overleed in 2014 na een lange strijd tegen hersenkanker en kon dus onmogelijk terug in de huid kruipen van zijn personage Richard Gilmore. En wat blijkt, het nieuwste seizoen werd zwaar beïnvloed door de dood van de acteur, want de eerste aflevering start 4 maanden na de dood van zijn personage Richard. De hele serie draait uiteindelijk rond het overlijden van Lorelai’s vader en hoe de personages hier mee om gaan. De ‘Winter’-aflevering start met een reünie van Lorelai, Rory en Emily, de eerste keer dat ze elkaar zien na de begrafenis van Richard.

2. Rory Gilmore is niet meer de voorbeeldige dochter die ze altijd was

Negen jaar nadat Rory Gilmore afgestudeerd is van Yale, lijkt ze vast te zitten in een sleur. Hoewel ze sindsdien enkele geprezen artikelen heeft geschreven voor belangrijke kranten en magazines heeft ze momenteel geen baan en geen inkomen. Daarboven heeft ze ook nog eens geen eigen woonplaats omdat ze de voorbije jaren steeds gereisd heeft voor het werk. Aan het begin van het nieuwste seizoen heeft Rory een relatie met Paul, met wie ze al twee jaar samen is. Blijkbaar investeert ze wel niet veel tijd in hun relatie en de man blijkt ook heel gemakkelijk vergeten te worden. Ze bedriegt hem ook met Logan – jup, haar ex-vriendje – die eigenlijk verloofd is met de Franse Odette. Rory reist tijdens het nieuwste seizoen steeds tussen Londen en de Verenigde Staten en overnacht in die tussentijd bij Logan, haar moeder, Paris, haar oma en Lane. Ze krijgt verschillende jobaanbiedingen maar besluit uiteindelijk toch de nieuwste uitgever van de Stars Hallow Gazette te worden. Later ontmoet ze ook haar ex-vriendjes Dean en Jess, waarbij die laatste haar aanmoedigt om een boek te schrijven over het leven van haar en haar moeder.

3. Lorelai krijgt te maken met een midlifecrisis

Lorelai Gilmore heeft het moeilijk met de dood van haar vader en voelt zich gedurende de hele serie onrustig en gestresseerd. Haar relatie met haar moeder is nog steeds niet verbeterd en eindigt op een gegeven moment zelfs in een dieptepunt, nadat Lorelai op de koffietafel van haar vader geen goede herinnering kan vertellen aan hem. Later gaat ze samen met Emily naar een psycholoog om over hun problemen te praten, maar na enkele sessies geeft Emily het op. Lorelai maakt nog enkele afspraken voor zichzelf, maar op het einde van het derde deel ‘Summer’ wordt het pijnlijk duidelijk dat Lorelai niet over het verlies van haar vader heen geraakt. Ze vertelt haar vriend Luke dan ook dat ze er voor een tijdje tussenuit trekt om te gaan rondtrekken in de vrije natuur, gebaseerd op het boek ‘Wild’. En hoewel ze niet echt voorbereid lijkt om de ‘Pacific Crest Trail’ te wandelen, krijgt ze wel een revelatie en belt ze haar moeder om een verhaal te vertellen dat ze eigenlijk op de koffietafel had moeten vertellen.

4. Emily Gilmore verandert in een andere persoon

Zoals ik hierboven al omschreven heb, is de relatie tussen Emily en haar dochter Lorelai nog steeds niet optimaal. Ook Emily kan het verlies van haar man niet verwerken en verandert in een volledig andere persoon dan we van haar gewend zijn. Ze huurt een nieuwe dienstmeid in die ze tot iedereens verbazing niet onmiddellijk ontslaat én geeft zelfs haar familie onderdak in het grote huis waar ze nu alleen in woont. In het laatste deel van het nieuwe seizoen, verkoopt Emily haar huis en koopt ze een nieuw verblijf in Nantucket. Ze vindt ook een nieuwe passie als gids in een Walvis Museum.

5. Lorelai en Luke trouwen

Hoewel beide partners er nooit eerder over gepraat hadden, en het volgens beide niet aan de orde was, geven Lorelai en Luke elkaar toch het ja-woord aan het einde van het seizoen. Lorelai krijgt na haar midlifecrisis die haar naar de natuur leidt, een ingeving dat ze eigenlijk wel getrouwd wil zijn met Luke. In het begin van de nieuwe afleveringen denken ze er zelfs aan om een kindje te nemen, dit via het in-vitrofertilisatie bureau van Paris. Later blijkt dat Lorelai en Luke eigenlijk geen kindje meer willen en spitsen ze hun aandacht op het huwelijk.

6. Rory is zwanger

Dé schok van de Netflix-serie is toch wel dat Rory zwanger is. Schrijfster Amy Sherman-Palladino had eerder al laten weten dat ze een bepaald einde van de serie in gedachten had, en dan wel specifieker 4 woorden. Toen Amy na het zesde seizoen plotseling ontslagen werd – en het zevende seizoen flopte – kreeg ze van Netflix de kans om mee te schrijven aan Gilmore Girls: A Year in the Life en te eindigen met haar befaamde 4 woorden.

Rory: Mom?

Lorelai: Yeah?

Rory: I’m pregnant.

Fans van over de hele wereld werden gek door de laatste vier woorden en roepen dan ook op om een vervolg op de Netflix-serie te schrijven. Omdat Rory momenteel geen relatie heeft, is het kind vermoedelijk van ex-vriendje Logan, waarmee ze een affaire had. Lorelai en Logan eindigen hun affaire aan het einde van deel 3 ‘Spring’ en zullen dus nooit een gelukkig gezinnetje vormen, waardoor Rory een alleenstaande moeder zal worden. Herkenbaar? En omdat het duidelijk was dat Jess na al die jaren nog steeds gevoelens had voor Rory, gokken wij dat ze net zoals haar moeder, na een tiental jaar zal samenkomen met haar grote liefde.

Lees ook: