Je bent hier: Home > Thuis > Feit of fabel: kunnen spinnen uit de afvoer kruipen?

Feit of fabel: kunnen spinnen uit de afvoer kruipen?

Thuis
Feit of fabel: kunnen spinnen uit de afvoer kruipen?

Naast de vrees dat spinnen uit de stofzuiger kunnen kruipen, is een andere grote angst dat er ineens een hele kolonie uit de afvoer komt. Maar is dit wel mogelijk?

Lees ook: Feit of fabel: kunnen spinnen uit de stofzuiger kruipen?

Slecht nieuws voor iedereen die bang is voor spinnen. Want volgens Koen van Keer, spinnenexpert bij Natuurpunt, kunnen we de komende tijd weer heel wat van deze beestjes in huis gaan zien. Van Keer: ‘Nu het weer beter weer wordt, komen huisspinnen naar boven om een web te maken. Dat doen ze zodat ze daarna gewoon kunnen doorgaan met hun leven.’

Wasbak

En ook al zie je het vaak in horrorfilms, in het echte leven is het (gelukkig) toch echt niet mogelijk dat deze potige beesten uit de badkuip of wasbak komen. Mocht je er toch eentje op deze plekken vinden, dan is de spin waarschijnlijk per ongeluk daar terechtgekomen. Ook is het handig om te weten dat ze door het gladde oppervlak van dit sanitair er met geen mogelijkheid uit kunnen komen. Het beste kun je daarom het onschuldige spinnetje dan gewoon even buiten zetten.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts € 10.

Bron: HLN.be & VTM | Beeld: iStock

Shop de leukste jurkjes: