Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Je favoriete jeans: schoon zonder te wassen!

Je favoriete jeans: schoon zonder te wassen!

Je favoriete jeans: schoon zonder te wassen!

Je kent het wel: je hebt een prachtige (dure) spijkerbroek gekocht en durft ’m niet te wassen. Stel je voor dat-ie krimpt of zijn mooie pasvorm verliest. Je favoriete jeans weer als nieuw zónder te wassen? Zo doe je dat!

Spijkerbroek wassen

Het wassen van je spijkerbroek is slecht voor de kwaliteit van je jeans. Denk aan slijtage en kleurverlies. Om langer van je spijkerbroek te genieten, kun je hem het beste een nachtje in de vriezer leggen. Op deze manier worden bacteriën gedood door de kou. Leg je broek ’s avonds in de vriezer en hang ‘m de volgende ochtend uit in de douche. Zo wordt je broek weer droog en soepel. Bij Levi’s doen ze dat al jaren zo!

Vlek

Heb je een vlek in je spijkerbroek? Neem een beetje zeep en een klein borsteltje en wrijf over de vlek. Door de vlek plaatselijk te behandelen, blijft de spijkerstof langer mooi. Geen wasmachine nodig!

Wassen

Wil je toch je spijkerbroek wassen? Doe dit dan met een klein beetje zout in plaats van wasmiddel. Dat is minder agressief en houdt de kleur langer mooi. In plaats van wasverzachter kun je ook een scheutje azijn in het bakje van de wasmachine doen. Een stuk ’zachter’ voor je broek en het milieu.

Drogen

Doe je spijkerbroek nooit in de droger. Je broek kan enorm slijten en/of krimpen en zijn mooie pasvorm verliezen. Hang je broek te drogen aan de broekspijpen. Zo lopen kleurstoffen die losgekomen zijn weer terug, zeggen jeans-experts.

Je spijkerbroek wassen, hoe vaak doe jij dat?