Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Sperziebonenschotel

Sperziebonenschotel

Thuis & wonen
Sperziebonenschotel

Ovenschotels zijn erg lekker en makkelijk om te maken. Het voordeel aan deze ovenschotel is dat je er eindeloos mee kunt variëren.

Sperziebonenschotel

Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min. + 10 min in de oven.

Dit heb je nodig:

  • 300-400 gr sperziebonen
  • 400 gr aardappels
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • scheut melk/kookwater
  • zout/peper
  • 5-6 plakken ham
  • evt. extra kruiden

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Zet daarna een pan water op voor het koken van de aardappels. Schil de aardappels, snijd grote aardappels eventueel in tweeën en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Zet nog een pannetje met water op waar je de sperziebonen in kookt. Ondertussen snipper je het uitje en snijd je de paprika en ham in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan, bak het uitje met de paprika en de ham aan (circa 4-5 minuten) en zet dan het vuur uit. Als de aardappels gekookt zijn, stamp je ze fijn met wat zout, peper en kookvocht of melk. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier de sperziebonen, paprika, ui en ham overheen. Afmaken met wat peper en eventueel nog wat kruiden (zoals peterselie of paprikapoeder). Zet de ovenschotel voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Tip: je kunt ook beginnen met een laagje aardappelpuree, dan groenten en ham en dan weer aardappelpuree. Strooi dan over de aardappelpuree nog wat geraspte kaas en zet het geheel dan 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Probeer ook deze ovenschotels:

Shoppen is altijd een goed idee