Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wat?! Spelen we Monopoly al ons hele leven verkeerd?

Wat?! Spelen we Monopoly al ons hele leven verkeerd?

Wat?! Spelen we Monopoly al ons hele leven verkeerd?

Heb jij ook zulke goede herinneringen aan Monopoly-spelletjes die uuuuuuren konden duren? Wat blijkt? Eigenlijk hoort het spel helemaal niet zo lang te duren. We spelen het namelijk allemaal fout.

Er zijn in de loop der jaren blijkbaar wat ‘huisregels’ ontstaan die door veel gezinnen gehandhaafd worden, maar die helemaal niet in de spelregels staan! Say what?!

#1 De pot bestaat niet

Weet je nog, dat heerlijke gevoel als je op ‘Vrij Parkeren‘ terechtkomt en je al het geld in de ‘pot’ mag hebben? Blijkbaar bestaat de pot dus helemaal niet. Als je op ‘Vrij Parkeren’ komt, gebeurt er namelijk… Helemaal. Niks. Anti-climax nummer 1.

giphy (22)

Beeld: Giphy.com

#2 Straten, nutsbedrijven en stations moeten op de veiling verkocht worden

Kom je op een straat, nutsbedrijf of station terecht dat nog van niemand is, maar kun je deze zelf niet kopen? Dan gaat het spel niet gewoon verder. Nee, nee, nee. Het vakje moet dan door de bankier geveild worden. Het bieden begint bij € 10 en de hoogste bieder mag het kopen.

Beeld: Giphy.com

#3 Kom je op ‘Start’ dan krijg je dubbel

Deden jullie altijd dat als je langs ‘Start’ kwam je € 200 kreeg, maar als je op ‘Start’ kwam € 400! Oh joy, oh joy! Opeens was je rijk en kon je de hele wereld weer aan! Helaas… ook deze regel bestaat niet. Het lijkt wel alsof de bedenkers van Monopoly er alles aan willen doen om het spel zo efficiënt mogelijk te laten verlopen…

giphy (23)

Beeld: Giphy.com

Dus na het lezen van deze tekst voel je je waarschijnlijk wat gedesillusioneerd en je zult even wat tijd nodig hebben om dit allemaal te verwerken. Dat begrijpen we, wij moesten ook even slikken.

Maar nu de grote gewetensvraag: ga je het de volgende keer volgens de echte regels spelen of niet? Wij waarschijnlijk niet, zonder de pot kán het toch niet leuk zijn?

Bron: Grazia.nl

Lees ook:

We gebruiken post-its dus al ons hele leven verkeerd

VIDEO: niet te geloven wat festivalgangers allemaal achterlaten op de camping

ZIEN: Hierom kunnen kinderen beter niet alleen thuis blijven met hun vader