Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Speel Jewel Academy en word een expert met deze tips

Speel Jewel Academy en word een expert met deze tips

Speel Jewel Academy en word een expert met deze tips

Voor Candy Crush bestond er Bejeweled, hier ook wel Jewel Academy genoemd. Je speelt het spel door simpelweg twee naast elkaar liggende edelstenen met elkaar te verwisselen van plaats. Het is de bedoeling om drie of meer exact dezelfde edelstenen op een rij te krijgen, horizontaal of verticaal.

Met levels die stilletjes aan alsmaar moeilijker worden, is urenlang plezier gegarandeerd. Hoe je jouw highscore kan verbeteren, lees je hier.

1. Ga niet meteen voor drie edelstenen op een rij. Soms loont het om edelstenen even te laten staan tot je een langere rij kan maken, van vier, vijf of zelfs meer edelstenen.

2. Als je een rij edelstenen in een L- of T-vorm kan maken, krijg je een bom in een bepaalde kleur. Als je die gebruikt in een rij edelstenen met dezelfde kleur als de bom, zullen alle edelstenen die direct rond de bom liggen verdwijnen.

3. Kan je een rij vormen met vier edelstenen, dan krijg je een ‘row remover’. Zoals de naam zegt, kan je daarmee een volledige horizontale of verticale rij edelstenen wegvagen.

4. Weet je vijf edelstenen op een rij te krijgen, dan verdien je een ‘color bomb’. Met de ‘color bomb’ zie je alle edelstenen op het speelveld in de kleur van de rij met de color bomb in, oplossen in het niets. Maak goed gebruik van de verschillende power-ups!

5. Hou de tijd in het oog. In de eerste levels zal je geen problemen hebben met het level uit te spelen binnen de tijd, maar in de latere levels kan het wel eens lastig worden.

Zit je vast? Geen probleem, het spel zal je een mogelijke rij tonen door de edelstenen te doen schudden.

Met deze tips word jij in geen tijd een echte expert. Probeer Jewel Academy zelf en speel hier!