Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lekker én gezond: met dit recept maak je een healthy spaghetti carbonara

Lekker én gezond: met dit recept maak je een healthy spaghetti carbonara

Thuis & wonen
Lekker én gezond: met dit recept maak je een healthy spaghetti carbonara

Niet met een ‘gewone’ Italiaanse pastasaus, maar in verrassende combinaties die je werkelijk doen watertanden. Spaghetti gaat op avontuur! Met dit recept zet je in een handomdraai een gezonde carbonara op tafel.

Gezonde spaghetti carbonara

Hoofdgerecht voor vier personen
Bereiding: dertig minuten

Nodig:

  • 2 eieren (eventueel alleen de dooier)
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g magere gerookte kalkoenspekjes
  • 160 g doperwtjes
  • 225 g ongekookte volkorenspaghetti
  • 3 el olijfolie
  • zwarte peper

Lees ook
Superlicht én superlekker: recept voor aspergetortilla’s met garnalen

Bereiding:

  1. Kluts de eieren in een kom en kruid met peper en zout. Doe de geraspte kaas en het knoflookpoeder erbij en klop het geheel op tot een stijf mengsel. Hoe meer Parmezaanse kaas, hoe dikker het mengsel. (Let op! Hoe meer kaas, hoe minder gezond.) Zet het mengsel in de koelkast.
  2. Breng intussen een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de pasta. Gebruik een grote pan waarin je goed kunt roeren. Doe een snufje zout in het water.
  3. Verhit de olie in een bakpan en fruit de knoflook. Houd de gefruite knoflook apart, doe opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak de kalkoenspekjes tot ze knapperig zijn. Laat verder garen op een laag vuur en doe de gefruite knoflook erbij, zodat die opwarmt maar niet bakt.
  4. Kook de spaghetti en laat de laatste minuut van de kooktijd de erwtjes meekoken. Haal het kaasmengsel uit de koelkast. Zodra de pasta gekookt is, giet je deze af in een vergiet.
  5. Doe de spaghetti en doperwtjes opnieuw in de pan, samen met het kaasmengsel en de gebakken kalkoenspekjes met knoflook. Roer het geheel goed door elkaar. Zet de pan niet op het vuur, anders krijg je namelijk een gebakken ei!
  6. Werk het gerecht per bord af met een beetje zwarte peper.

Spa-time

Met maar liefst zestig out of the box spaghettirecepten en diverse tips & tricks, is dit géén standaard pastaboek. Spaghetti, € 24,99 Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.

De rest van de recepten vind je in Flair 21-2020. De editie ligt t/m 26 mei in de schappen. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee