Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > #Mindblown: dít is waar het tweede gaatje van je flesje sojasaus voor dient

#Mindblown: dít is waar het tweede gaatje van je flesje sojasaus voor dient

Thuis & wonen
#Mindblown: dít is waar het tweede gaatje van je flesje sojasaus voor dient

Bij de echte sushi-lovers onder ons mag het niet ontbreken op tafel: sojasaus. De zoutige smaakmaker maakt je gerecht helemaal af en wordt dan ook veel gebruikt. In het flesje zitten twee gaatjes, maar… WHY? We hadden geen idee, tot we eerder deze week op deze verbluffende video met het antwoord stuitten.

Lekken

Wanneer je vaker sojasaus hebt gegeten en hebt opgediend, zul je vast weten dat het niet altijd zonder slag of stoot gaat. Lees: overal druppels. Na waarschijnlijk honderdduizend pogingen om je aanrecht of tafel schoon te houden, heb je de moed opgegeven en dat snappen we. Maar laat nou nét dat tweede gaatje in het flesje de redder in nood zijn.

Stoppen met schenken

Op het moment dat je de sojasaus in een bakje of op je gerecht schenkt, lijkt het wel alsof je niet meer kan stoppen, zonder dat je de boel vies maakt. En dit is waar het tweede gaatje je bij helpt. Als je, wanneer je klaar bent met inschenken, je vinger op het tweede gaatje (die bovenop dus, waar je niet mee schenkt) legt, dan stopt het schenken automatisch!

Lees ook
Twitter gaat los: waarom je dat ‘nutteloze’ plastic lipje van een nieuwe fles olie nóóit moet weggooien

Bril-jant

Hóe handig is dit? Een lifehack die zó simpel lijkt, maar we helaas eerder toch echt niet zelf hebben kunnen bedenken. Zeg maar gedag tegen vieze vlekken en druppels sojasaus! Voortaan is je keuken na het eten nog net zo schoon als ervoor. Een zin die ons als muziek in de oren klinkt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Zie hier het TikTok-filmpje!

@sterkindekeuken.nlWanneer kwam jij erachter? 🤷‍♂️ ##sojasaus ##foodhack ##lifehack♬ Send Me on My Way – Vibe Street

Bron: Libelle.nl, Tiktok | beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee