Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Sociaal doen tijdens de quarantaine? Deze top-apps brengen jou en je vrienden weer samen

Sociaal doen tijdens de quarantaine? Deze top-apps brengen jou en je vrienden weer samen

Sociaal doen tijdens de quarantaine? Deze top-apps brengen jou en je vrienden weer samen

Het ziet er naar uit dat we voorlopig nog even binnen moeten blijven vanwege het besmettelijke coronavirus. Afspreken met vrienden zit er dus ook niet in. Gelukkig leven we in een tijd waarin (bijna) alles online kan. Zo zijn er genoeg leuke en grappige apps waarmee je toch in contact kunt komen met je vriendengroep en – soort van – een gezellige avond kunt beleven samen. Wij zetten ze voor je op een rij.

Virtueel Pictionary spelen

Worden de spelletjes normaal gesproken gelijk uit de kast gehaald tijdens een gezellig avondje met je vrienden, zit je nu alleen an het speelbord. Deze apps lijken dan ook de perfecte oplossing. Met ‘Draw Something’ – de virtuele versie van old school Pictionary – kun je op elk moment van de dag een tekening maken die door (één van je) vrienden moet worden geraden. De app beleeft een heuse revival, want deze was zo’n acht jaar geleden al eens hartstikke populair.

Rebussen en taaltoppers

Niet zo goed met kleurtjes, dan is daar ‘Pictoword’. Met deze app kun je samen met je vrienden rebussen en andere raadsels kraken. Heb je liever een spelletje dat je in alle rust kunt spelen, kies dan voor ‘Wordfeud’, de online versie van het gezellige spel Scrabble.

Van alles wat

Heb je een groep getroffen waarin niemand het eens kan worden welk spelletje het wordt, kan je het beste ‘Happening’ downloaden. Je kunt tekenen, foto’s maken en raden, en spannende spelletjes spelen. Wat wil je nog meer?

De apps zijn gratis te vinden in de App Store en Google Play.

Quiztijd

Helaas zijn ook alle kroegen gesloten waardoor ook de fantastische pubquizzen moesten ophouden. Gelukkig is daar de welbekende app ‘Kahoot’. Laat per week één van je vrienden een quiz maken (met bijvoorbeeld een thema), pak een biertje erbij ét voilà: je eigen kroeg mét pubquiz. Houd je meer van de spelshows op televisie, download dan de Belgische Kwis.app. Met veel kabaal en spektakel kun je een avondvolle quiz spelen en voel je je voor even kandidaat in een tv-studio.

De app is gratis te vinden in de App Store en Google Play 

Online bibliotheek

Ook bibliotheken zijn gesloten, maar voor de boekenwurmen onder ons: geen stress! De app ‘Bksy’ is een digitale boekenkast waarin je al je favoriete boeken kunt verzamelen en lezen. In de app kun je zelfs zoeken naar vrienden die ook in het bezit zijn van de app en met wie je je favoriete leesvoer aan elkaar uit kunt lenen. Mag het iets socialer voor jou, dan is er zelfs een optie om lid te worden van een boekenclub, óf er zelf eentje op te richten.

De app is gratis te vinden in de App Store en Google Play 

Tijd voor een feestje

Ook huisfeestjes, verjaardagen of borrels zijn voorlopig niet verstandig om te houden. En ook daar zijn gelukkig apps voor die zorgen voor vreugde via de sociale kanalen. Via ‘Airtime’ kun je naast videobellen om bij te praten, ook video’s kijken en gezamenlijk muziek luisteren. Voeg tijdens het gesprek een random sticker of filter toe om de lachspieren eens flink te laten werken.

Samen bingen

Netflix kijken kan na een paar dagen binnenzitten best saai worden, maar samen met vrienden een serie bingen of filmmarathon houden, wordt dat al snel veel leuker. Via Google Chrome kun je ‘Netflix Party’ opstarten en zo exact tegelijkertijd jullie favoriete film of serie kijken, maar dan wel in je eigen huiskamer. En moet er iemand naar het toilet, dan gaat het scherm bij íedereen op pauze.

Lees ook
Klaar met Netflix? Deze activiteiten zorgen voor een creatief ‘huisarrest’

Spelletjesavond

Als laatste mag ‘House Party’ natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Via deze app kun in hele groepen videobellen terwijl je samen allerlei activiteiten op afstand onderneemt. Wat dacht je van een trivia-quiz rondom diverse thema’s, wéér een variant van Pictionary en een digitale versie van het altijd hilarische Cards Against Humanity? Zo komen we de quarantaine wel door.

De apps zijn gratis te vinden in de App Store en Google Play 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock