Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Snijtechnieken voor keukenprinsessen

Snijtechnieken voor keukenprinsessen

Thuis & wonen
Snijtechnieken voor keukenprinsessen

Wil je weten hoe je een ui, tomaat of knoflook snijdt, the Martha Stewart-way? Gooi hoge ogen in de keuken met deze 3 professionele snijtechnieken. 1,2, klaar! 

Snijtechnieken

  • Ui:
    Snijd de bovenkant van de ui. Leg de ui dan op deze platte kant en snijd de ui doormidden. Nu heb je twee delen. Pel de buitenste schil los. Snijd de ui met verticale sneeën van boven naar beneden. Zorg hierbij dat het mes nét niet de snijplank raakt. Draai de ui vervolgens een kwartslag en snijd de ui dan horizontaal in. Nu je dit hebt gedaan, kun je de ui eenvoudig in kleine stukjes snijden.
  • Tomaat:
    Verwijder het bovenste stukje groen van de tomaat. Snijd dan het middenstukje aan de bovenkant los. Nu leg je de tomaat op zijn zij en snijd je de tomaat van boven naar beneden in plakken.
  • Knoflook:
    Pak een teentje knoflook en sla deze plat met een snijmes en je vlakke hand. Nu kun je eenvoudig het velletje los pellen en in kleine stukjes snijden.

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee