Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Snelle pasta met tomaten-ricotta saus

Snelle pasta met tomaten-ricotta saus

Thuis & wonen
Snelle pasta met tomaten-ricotta saus

Als je een keer weinig tijd hebt maar toch een lekkere en gezonde maaltijd op tafel wilt zetten, dan is dit een goed alternatief. In korte tijd heb je namelijk een zelfgemaakte tomatensaus met ricotta op tafel staan!  

Tijd: 20 min
Recept voor 3 personen

Dit heb je nodig:

  • 3 tomaten
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels ricotta
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 grote eetlepel tomatenpuree
  • Half bouillonblokje (zelf gebruik ik groentenbouillon)
  • Een grote scheut water
  • Pasta

Zo maak je het:

Begin met het opzetten van water, voor het koken van de pasta. Snijd ondertussen alvast een uitje in kleine stukjes en snijd ook de tomaat in stukken. Als het water kookt voeg je de pasta toe. Zelf gebruik ik penne, deze pasta moet 10-12 minuten koken. In deze tijd kan ik de saus maken.

Bak de tomatenpuree ongeveer 1 minuut mee en voeg dan ook de stukken tomaat toe, een grote scheut water zodat de tomaat een beetje onderstaat en het bouillonblokje toe. Verkruimel het bouillonblokje een beetje tussen je handen. Laat de saus een paar minuten koken totdat de tomaat een beetje zacht is.

Voeg dan de ricotta toe en roer alles goed door. Haal dan de pan van het het vuur en pureer met een staafmixer de saus.

Zet daarna de saus nog eventjes terug op het vuur en voeg het chilipoeder en de basilicum toe en roer alles weer goed door. Als het goed is, is de pasta nu ook klaar en kan je de pasta met de tomaten-ricotta saus serveren. Strooi eventueel wat parmezaanse kaas eroverheen en wat verse basilicum.

sopie_150px

Eet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie 

 

Shoppen is altijd een goed idee