Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze smoesjes vertellen jullie het meest

Deze smoesjes vertellen jullie het meest

Deze smoesjes vertellen jullie het meest

Smoesjes. Laten we eerlijk zijn, we vertellen ze best regelmatig. Aan anderen, maar ook aan onszelf.

Je weet wel, dat moment waarop je jezelf wijsmaakt dat je echt niet zonder een bepaald kledingstuk kunt (‘ik verdien het’, ‘het is in de uitverkoop, dus ik kan het toch niet laten hangen?’ en ‘ik heb écht niks om aan te doen voor die en die gelegenheid’, etc.). Ach, zolang je rekening het nog trekt, is daar natuurlijk niks mis mee.

Maar ook bij anderen, en dan vooral bij de significant othermaken we ons regelmatig schuldig aan een klein smoesje (alsof hij ons niet allang doorheeft). Komen de zinnen ‘Nee schat, dit is niet nieuw, het hing achter in de kast’ en ‘ik ben er bijna (terwijl je nog moet vertrekken’) je bekend voor? Ons in elk geval wel! We vroegen ons af welke smoesjes jullie het meest gebruiken en stelden daarom een poll op. Hieronder vind je het resultaat.

Top 3 meest gebruikte smoesjes

Met stip op nummer 1 staat: ‘Nee, er is niks’. 46% van de stemmen ging naar dit smoesje. Alsof we niet allemaal willen dat hij daarna doorvraagt, omdat we er eigenlijk stiekem wel over willen praten 😉

Op nummer 2 staat met 17% van de stemmen: ‘Morgen doe ik het echt’ , want uitstellen doen we nou eenmaal graag.

Op nummer 3 staat het kleine, maar oh zo handige leugentje ‘Nog 5 minuten…’ en ja, zowel jij als hij weet dat dat zeker nog een kwartier zal duren. 11% van de stemmen ging naar dit smoesje.

Lees ook:

De populairste babynamen van 2016

Fitter worden? Het enige wat je nodig hebt is een sportmaatje

Batman heeft het gedaan, beweert schattige deugniet