Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > SMELT: deze mama maakt visuele bucketlist voor blind dochtertje

SMELT: deze mama maakt visuele bucketlist voor blind dochtertje

Catrina Frost, een moeder uit Phoenix, wil haar dochter nog zoveel mogelijk van de wereld laten zien voordat ze helemaal blind wordt. Ze maakte daarom een visuele bucketlist. Een ontmoeting met prinsessen in Disneyland kunnen ze alvast van hun lijstje afvinken. Prachtig!

Cailee Herrell is een flinke meid van 6 jaar. Ze heeft al vele waters doorzwommen. Want toen ze 2 jaar was, kreeg ze te horen dat ze de ziekte FEVR had.

Wat is FEVR?
Familiaire exsudatieve vitreoretinopathie (FEVR) wordt veroorzaakt door een verstoorde ontwikkeling van de bloedvaatjes van het netvlies. Door die storing kan Cailee haar zicht helemaal verliezen. Cailee onderging al 5 laseroperaties om haar zicht nog zo lang mogelijk te behouden, maar op een dag zal Cailee helemaal blind worden. Daarom maakte haar mama, Catrina Frost, een visuele bucketlist.

Inspiratie
Catrina raakte geïnspireerd door haar vriendin Joy, zij verloor haar zicht 8 jaar geleden. Catrina vroeg aan Joy hoe het echt was om volledig blind te zijn. Joy vertelde haar dat ze kleuren en beelden kan herkennen door haar herinneringen. En zo ontstond het idee om Cailee zoveel mogelijk van de wereld te laten zien via een bucketlist.

Mooiste herinneringen
Zo ging Cailee voor het eerst naar de zee en bracht ze een bezoekje aan Sea World. Maar haar mooiste herinnering is ongetwijfeld haar ontmoeting met prinses Belle in Disneyland. De oma van Cailee maakte het jurkje van Belle na en als een echte prinses ging ze met Belle en nog een heleboel andere prinsessen op de foto.

1690202 1690204

En wie zegt dat broers niet lief kunnen zijn? Cailee kreeg verschillende cadeaus van haar broer Jaxon. En of ze er blij mee was!

1690170 1690198

Op het lijstje van deze moedige meid staan ook nog een heleboel andere dingen, zoals kamperen, vissen en zelfs de New York Fashion Week. Haar mama hoopt dat Cailee zich deze onvergetelijke momenten nog heel lang zal blijven herinneren.

Je kan de dromen van Cailee volgen op haar Facebookpagina: Cailee’s corner.

Lees ook: