Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Krijgen we doordat het nu al lekker is een slechte zomer?

Krijgen we doordat het nu al lekker is een slechte zomer?

Thuis & wonen
Krijgen we doordat het nu al lekker is een slechte zomer?

Er is niks zo veranderlijk als het weer in Nederland. En we weten ook, dat als de temperaturen al aardig oplopen in de lente, het wel eens een bar slechte zomer kan worden. Maar is dat dit jaar ook het geval?

Lees ook: Met warm weer kun je het beste dit voedsel eten

Want hoewel deze hoge temperaturen nu al heel welkom zijn, hopen we natuurlijk dat we in de zomer ook nog lekker buiten kunnen zitten. William Huizinga van Buienradar verklapt gelukkig aan RTL Nieuws dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Dat het in de zomer slecht zou worden door al goed weer in de lente, is volgens hem ook niet waar. Huizinga: ‘Dat we nu al getrakteerd worden op schitterend weer, zegt niets over het aankomende zomerweer.’

Geen verband

Waarom het dan de ene week super zonnig is, terwijl je de andere week het liefst een dikke trui aantrekt, heeft alles te maken met de wisselvalligheid van het weer in Nederland. Huizinga legt uit: ‘Het weer is ons kleine landje wordt beïnvloedt door het warme zuiden en het koude noorden. Door onze ligging aan zee, liggen we onder vuur van lagedrukgebieden waardoor we een wisselvallig klimaat hebben.’ Om deze reden is het nu dus ook nog moeilijk om te voorspellen wat voor temperaturen we gaan krijgen deze zomer. Wel is het dus belangrijk om te weten dat het mooie weer nu niet in verband staat met slechter weer in de maanden juli en augustus.

Regenachtig

Deze warme lente heeft helaas wel een ander negatief effect: meer buien in de zomer. Dat betekent dus niet per se dat het kouder is, maar die paraplu kun je wel net iets vaker uit de kast moeten trekken. Hoe dat kan? Huizinga licht toe: ‘Door het mooie weer, wordt het zeewater sneller warmer en verdampt er meer vocht.’ Hopelijk valt dit allemaal mee en kunnen we ook dan gewoon lekker naar het strand.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan & RTL Nieuws | Beeld: Shutterstock

Shoppen is altijd een goed idee