Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Slecht nieuws over de uitbreiding van het vaderschapsverlof

Slecht nieuws over de uitbreiding van het vaderschapsverlof

Thuis & wonen
Slecht nieuws over de uitbreiding van het vaderschapsverlof

Slecht nieuws voor iedereen die uitkeek naar de uitbreiding van het betaald verlof voor vaders. De plannen daarvoor zijn voorlopig in de ijskast gezet. Het wetsvoorstel van demissionair minister Lodewijk Asscher (PvdA) werd vandaag controversieel verklaard door de Tweede Kamer. Daardoor wordt het niet meer in de Tweede Kamer behandeld.

Op dit moment kunnen kersverse vaders slechts twee dagen verlof opnemen na de geboorte van hun kind. Volgens de nieuwe wet zouden dat er vijf worden. De wet zou in 2019 van kracht gaan, maar wordt nu uitgesteld.

Te hoge kosten
Het uitstel van de uitbreiding van het vaderschapsverlof heeft financiële redenen. Volgens VVD-Kamerlid Dilan Yeşilgöz brengt de nieuwe wet te veel kosten met zich mee. Zolang het kabinet demissionair is, zou het niet verantwoord zijn om de wet te behandelen. De VVD kreeg steun van het CDA, D66 en GroenLinks. Lodewijk Asscher liet vanmorgen al weten het niet eens te zijn met het voornemen van de VVD. Hij tweette: ‘VVD vindt week verlof voor vaders controversieel. Bizar en ouderwets.’

Wel extra verlof voor voor meerlingmoeders
Voor ouders die een twee- of meerling krijgen, wordt door de Kamer een uitzondering gemaakt. Zij kunnen per april 2018 gebruik maken van het uitgebreide meerlingenverlof. Dat houdt in dat het verlof van een meerlingmoeder verlengd wordt als zij te vroeg bevallen is.

Bron NU.nl
Beeld iStock

Shoppen is altijd een goed idee