Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Voor de echte, echte fans: voor dít zachte prijsje kun je slapen in het kasteel van ‘De Verraders’

Voor de echte, echte fans: voor dít zachte prijsje kun je slapen in het kasteel van ‘De Verraders’

Voor de echte, echte fans: voor dít zachte prijsje kun je slapen in het kasteel van ‘De Verraders’

Jammer maar helaas: na acht afleveringen zit het eerste seizoen van ‘De Verraders’ er inmiddels alweer op. Heb jij ook zo genoten van de bloedstollende show van RTL en vanaf de eerste minuut vol verwondering gekeken naar de locatie waar het programma zich afspeelde? Je kunt het kasteel met eigen ogen bewonderen in Kerkrade, en nog leuker: je kunt er zelfs een nachtje (of langer) slapen.

Kasteel ‘De Verraders’

In de Zuid-Limburgse gemeente vind je Kasteel Erenstein, dat de afgelopen zaterdagavonden te zien was als het decor van De Verraders. Het gebouw stamt uit de veertiende eeuw en werd niet alleen gebruikt als opnamelocatie voor het RTL-programma, maar óók als hotel-restaurant.

Niet duur

Je verwacht misschien van wel, maar voor een nachtje in Kasteel Erenstein hoef je helemaal niet diep in de buidel te tasten. Zo kun je er al slapen voor nog geen 35 euro. Eén ding: vanwege corona is een groot deel van het imposante gebouw helaas afgesloten, maar hé, dat mag de pret niet drukken. De terrassen zijn immers sinds vorige week wél weer geopend en daar de middag doorbrengen voordat je naar je hotelkamer rolt, is ook geen straf. Nog op zoek naar een bijzondere trouwlocatie? Ook dan ben je bij de opnamelocatie van De Verraders aan het juiste adres.

Verraders en getrouwen

Wekelijks stemden er ruim een miljoen kijkers af op het RTL-programma De Verraders. In de show – van de Nederlandse producent van Wie is de Mol? – proberen achttien BN’ers een schat te bemachtigen. Uiteraard lukt dit niet zonder slag of stoot. Onder de deelnemers bevinden zich namelijk drie verraders die de boel proberen te saboteren en de buit zelf willen houden. Iedere aflevering ‘vermoorden’ zij een medekandidaat en proberen ze de rest van de bekende koppen – ook wel de getrouwen genoemd – om de tuin te leiden. Ook wordt elke uitzending de kandidaat verbannen die volgens de rest het meest verdacht is en onthult hij of zij vervolgens zijn/haar rol. Anders dan bij Wie is de Mol? weten de kijkers al vanaf de eerste aflevering wie er liegen over hun rol.

Lees ook
Tóch een publiciteitsstunt? Erica Meiland ontkent plots relatie met privédetective Sander van Betten

Meerdere winnaars

Het eerste seizoen van De Verraders sloot af met twee winnaars. (Wil je nog niet weten wie? Stop dan hier met lezen.) In de finale – die ruim 1,6 miljoen kijkers trok – vielen deelnemers Loiza Lamers, Loek Peters en Francis van Broekhuizen als laatste af. Samantha Steenwijk en Chatilla van Grinsven gingen naar huis als de winnaars van De Verraders. Een vervolg van het programma is inmiddels aangekondigd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide.nl, ANP | Beeld: RTL, Instagram