Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Slagroom kloppen doe je zo

Slagroom kloppen doe je zo

Thuis & wonen
Slagroom kloppen doe je zo

Slagroom kloppen lijkt appeltje-eitje, maar kan soms nog best een dingetje zijn. Of erger, mislukken. In deze kookvideo wordt uitgelegd hoe je slagroom klopt, from scratch

Slagroom kloppen

Lekker voor bij een stukje appeltaart, op warme chocolademelk of naast een bolletje ijs met het dessert.

Je hebt nodig

Je hebt nodig: een garde, kom, suiker en slagroom uit een pakje. Het is belangrijk om koude slagroom te gebruiken. Het vet in de room is dan stevig genoeg om goed te worden opgeklopt. Haal het pakje vloeibare slagroom uit de koelkast en giet deze in de kom. Voeg daar suiker aan toe (een eetlepel suiker per 100 ml slagroom) en begin te kloppen met een garde zoals te zien is in de video.

Bewaren

Slagroom kun je afgedekt met huishoudfolie twee dagen bewaren in de koelkast.

 

Succes!

Lees ook:
– Lavendel drogen
– Daarom zit er een gaatje in de pan!
– Dit doe je met een bananenschil!

Shoppen is altijd een goed idee