Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oppassen geblazen als jij wel eens in slaap valt voor de tv: het is namelijk super slecht voor je

Oppassen geblazen als jij wel eens in slaap valt voor de tv: het is namelijk super slecht voor je

Oppassen geblazen als jij wel eens in slaap valt voor de tv: het is namelijk super slecht voor je

Een avondje op de bank met een glas wijn een een goede Netflix serie is natuurlijk heerlijk, maar je merkt misschien al snel dat je erg moe wordt. Moet je dan écht opstaan van je heerlijke, warme, comfortabele plekje om je bed in te duiken? Nou, eigenlijk wel. Het blijkt namelijk dat in slaap vallen voor de tv heel slecht voor je is en voor gezondheidsproblemen kan zorgen. Huh? Hoe dan?

Gezondheidsklachten

Tijdens een Japans onderzoek werd onderzocht of je bedtijd effect kan hebben op je bloeddruk en wat blijkt? Vooral mannen die ’s avonds snel moe zijn en dus op de bank in slaap vielen, hadden een té hoge bloeddruk. Gelukkig voor de vrouwen, dit had bijna geen effect op ze. Valt jouw partner dus vaak in slaap op de bank, geef hem eens een duwtje. Want iets later naar bed gaan blijkt toch beter te zijn voor je gezondheid dan vroeg in slaap vallen op de bank.

Bloeddruk

Je hoeft gelukkig niet uren langer op te blijven. De mannen met een te hoge bloeddruk vielen gemiddeld 18 minuten eerder in slaap dan de mannen met een ‘normale’ bloeddruk. Niet alleen dat, ook de kwaliteit van slaap was bij de mannen met een hogere bloeddruk slechter. Zo lijkt het een klein verschil, maar kan het grote gevolgen hebben.

Lees ook:
Hitteplan voor in de slaapkamer: 8x tips om wél lekker te slapen tijdens een zomerse nacht

Even checken

Nu hoeft het niet meteen te betekenen dat de mannen om je heen die op de bank al in slaap vallen meteen een te hoge bloeddruk hebben. Natuurlijk kun je na een lange dag gewoon wat meer behoefte hebben aan slaap dan normaal. Gebeurt het toch wat vaker? Het kan nooit kwaad om het tóch eventjes te checken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Fem-Fem | Beeld: GettyImages