Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Sinterklaasrecept: Vegan Kruidnoten Cheesecake

Sinterklaasrecept: Vegan Kruidnoten Cheesecake

Sinterklaasrecept: Vegan Kruidnoten Cheesecake

Lisa Stel maakt voor haar foodblog Lisa Goes Vegan de lekkerste recepten, die allemaal bereid zijn zónder dierenleed. De goedlachse brunette laat met haar zalige taartjes zien dat veganistisch eten helemaal niet saai hoeft te zijn, en dat je genoeg opties hebt als je als veganist door het leven gaat.

Deze vegan kruidnoten cheesecake is daar een goed voorbeeld van. Wij mochten een stukje bij Lisa komen proeven, en deden stiekem een klein dansje voor dit zalige taartje. Het is ontzettend zoet en creamy en de kruidnoten geven de taart een heerlijke bite. En nee, wij misten in geen enkele manier de zuivel in deze vegan cheesecake. Goed. Genoeg gezegd: de keuken in en bakken maar. Treat yourself!

Copyright: Lisa Goes Vegan

Ingrediënten
Recept voor 12 stukjes cheesecake

Voor de kruidnotenbodem

 • 150 gram (Spelt/Biologische) kruidnoten bijvoorbeeld die van Bolletje
 • 2 el gesmolten kokosolie

Voor de karamel

 • 8 dadels, ontpit
 • 1/2 kopje water

Voor de speculaas cheesecake

 • 200 gram cashewnoten, geweekt voor 4 uur
 • 1 el gesmolten kokosolie
 • 2 el speculaaskruiden
 • 2 dadels, ontpit

Voor bovenkant 

 • 5 extra kruidnoten

Methode

 1. Bekleed een bakvorm met bakpapier. (Ik had een bakvorm van 15 bij 20 cm) en check of er ruimte is in de vriezer.
 2. Bodem: Mix de kruidnoten met de kokosolie in de blender of keukenmachine tot een kruimelig deeg. Het mag een beetje kruimelig blijven. Bekleed de bodem van de bakvorm met dit kruidnotendeeg en zet in de vriezer.
 3. Karamel: Mix de ontpitte dadels met het water tot een karamel substantie. Haal de bakvorm uit de vriezer en smeer de karamel op de kruidnotenbodem.
 4. Speculaas cheesecake: Giet de geweekte cashewnoten af en doe deze in de keukenmachine samen met de kokosolie, speculaaskruiden en 2 ontpitte dadels. Laat dit wel minimaal 4 minuten draaien totdat je een zachte cheesecake-achtige substantie krijgt. Schraap ondertussen de randen leeg van de keukenmachine en zorg dat alles goed gemengd is. Is het nog wat korrelig en droog? Voeg dan wat extra water toe. Smeer deze cheesecake laag op de karamel en zet weer even 15 minuten in de vriezer zodat het hard wordt.
 5. Haal de kruidnoten cheesecake vlak voor serveren uit de vriezer en snijd in stukken. Verkruimel de kruidnoten over de bovenkant en GENIET!

Copyright: Lisa Goes Vegan

Lees ook: