Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Single met valentijn? Deze 14 films bewijzen dat je beter af bent zonder vriend

Single met valentijn? Deze 14 films bewijzen dat je beter af bent zonder vriend

Single met valentijn? Deze 14 films bewijzen dat je beter af bent zonder vriend

Single zijn op valentijn is geen ramp, maar echt leuk is het toch ook niet. Al hoef je niet in je eentje te zitten kniezen terwijl je vriendinnen op date zijn. Kruip met een beker Ben & Jerry’s op de bank en geniet van een van deze 14 pareltjes. 

Wild (2014)

Het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) die na haar scheiding een wandeltocht van 4286 kilometer onderneemt langs de Amerikaanse westkust, beter bekend als de Pacific Crest Trail.

Breakfast at Tiffany’s (1961)

Want blut en single zijn in een stad, zag er nog nooit zo stijlvol uit. Komedie naar het gelijknamige boek van Truman Capote, met de immer elegante Audrey Hepburn in de hoofdrol als Holly Golightly.

10 Things I Hate About You (1999)

Heath Ledger speelt in deze ninetiesklassieker de ultieme ‘guy you love to hate’, tot hij zijn smile bovenhaalt en alle vrouwen (ja, ook wij) hopeloos verloren zijn. Een must see, al was het maar voor de scène waarin Kat aka Julia Stiles haar gedicht voorleest in de klas.

He’s Just Not That Into You (2009)

Ja, dit is een romantische komedie. Maar lang niet alle personages krijgen aan het eind van de film hun happy ending. Als er iets is wat deze film ons geleerd heeft, dan is het wel dat je niets kan forceren, hoe hard je ook probeert.

Sex and the City (2008)

Vergeet alle drama tussen Carrie en Big, wij hebben vooral oog voor de verhaallijn van Samantha. Zij beseft dat niet iedereen iemand anders nodig heeft om zich compleet te voelen en maakt een einde aan haar relatie met Smith, om vervolgens zichzelf opnieuw te ontdekken.

(500) Days of Summer (2009)

Dit lijkt misschien de zoveelste zeemzoeterige romantische komedie, maar *SPOILER* dat is het níét.

Eat, Pray, Love (2010)

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse Elizabeth Gilbert (gespeeld door Julia Roberts) die haar hele hebben en houden (inclusief echtgenoot) achterlaat om de wereld rond te reizen (meer bepaald: Italië, India en Bali) en te ontdekken wat ze nu écht wil in het leven.

Bridesmaids (2011)

Ja, deze film draait om een huwelijksfeest. Maar de ware kern van het verhaal is vriendschap. Het punt dat deze komedie wil maken, is dat het fijn is om een lief te hebben, maar je niets bent zonder je beste vriend(inn)en. Amen!

The Other Woman (2014)

Wanneer Carly (Cameron Diaz) ontdekt dat haar nieuwe vriendje getrouwd is, besluit ze samen met zijn vrouw (Leslie Mann) hem het leven zuur te maken. Maar dan ontdekken ze dat de klootzak in kwestie nog een derde minnares heeft. De ultieme revenge movie als je ’t ons vraagt.

The Last Five Years (2014)

De onderliggende boodschap van deze musicalfilm met Anna Kendrick? Single zijn is véél beter dan vijf jaar van je leven verkwisten aan een Dan Humphrey-lookalike die je bedriegt.

Closer (2004)

Dit filmdrama met Natalie Portman, Clive Owen, Jude Law en Julia Roberts in de hoofdrol doorprikt de illusie van liefde en bevestigt de wetenschap dat relaties niet altijd rozengeur en maneschijn zijn.

The Sisterhood of the Traveling Pants (2005)

Vier tieners beleven een zomer lang elk hun eigen avonturen op verschillende plekken in de wereld, maar blijven verbonden door middel van een jeansbroek. Da’s pas liefde!

Clueless (1995)

Deze tienerkomedie is een moderne adaptatie van Jane Austens bestseller ‘Emma’, maar de film draait vooral om jezelf leren kennen en ernaar te streven de beste versie van jezelf te zijn.

Legally Blonde (2001)

Wat begint als een film waarin Elle Woods (Reese Witherspoon) koste wat het kost haar lief wil terugwinnen, mondt uit in een inspirerend en krachtig verhaal van een jonge vrouw die zich niet laat kisten door de haters die menen dat ze geen advocate kan worden. Booyah!

Lees ook: