Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > In Singapore kan je een boete krijgen als je niet doortrekt en andere toiletweetjes

In Singapore kan je een boete krijgen als je niet doortrekt en andere toiletweetjes

In Singapore kan je een boete krijgen als je niet doortrekt en andere toiletweetjes

Je staat er waarschijnlijk nooit bij stil, maar ruim een derde van de wereldbevolking leeft zonder toilet. Vandaag, op Wereld Toilet Dag, wordt er aandacht gevraagd voor goede hygiëne op de wc. Wij zetten zes gekke toiletweetjes voor je op een rij.

Lees ook: Dit is waarom je je smartphone beter niet mee kunt nemen naar het toilet

  1. Boete Singapore staat bekend als het schoonste land op aarde; zelfs op de openbare toiletten kan je met een gerust hart gaan zitten. Omdat ze dat graag zo willen houden, checkt de politie steekproefsgewijs of er wel is doorgetrokken bij de openbare toiletten én delen ze er boetes voor uit als je dat niet hebt gedaan. Die is niet mals: de boete kan oplopen tot 150 euro.
  2. Troon Je komt ze nog weleens tegen: wc’s met een soort plateau, waarop je grote boodschap blijft liggen. De inspectie-plateau’s zijn ontworpen zodat je je drol kunt bekijken en zo kan zien of je gezondheid in orde is. Wij vinden ze doodnormaal, maar voor buitenlanders zijn deze een raar fenomeen.
  3. Wc-gebruik Ben je op vakantie in Schotland en staat je blaas op knappen? Klop gerust bij een willekeurig huis aan. De Schotten zijn namelijk wettelijk verplicht om je gebruik te laten maken van hun toilet.
  4. Lekker sociaal Naast poepen en plassen houdt iets meer dan de helft van de Nederlanders zich ook bezig met andere zaken wanneer ze op het toilet zit. Maar liefst dertig procent checkt haar social media, 29 procent stuurt een WhatsApp-bericht, mailtje of sms en 24 procent leest artikelen op nieuwsapps. Of je fulltime of parttime werkt heeft hier blijkbaar ook mee te maken; 64 procent van de fulltimers houdt zich met andere dingen bezig dan het doen van hun boodschap, ten opzichte van 51 procent van de parttimers en 43 procent van de niet-werkenden.
  5. Squatbillen Bij een vieze wc gaan we er vaak boven ‘hangen’ zodat we die bril niet aan hoeven te raken. In Aziatische landen is dit doodnormaal en hebben ze zelfs speciale squattoiletten. Deze zijn een stuk hygiënischer en beter voor je gezondheid, omdat je billen de bril niet aanraken en bacteriën daardoor lastiger kunnen verspreiden.
  6. Bidet 2.0 Op vakantie ben je vast weleens een bidet tegengekomen: een spoelsysteem om de boel daaronder goed te reinigen na een wc-bezoekje. Japanners zouden de Japanners niet zijn als ze het niet al verder hebben ontwikkeld, daar is de bidet vaak in het toilet geïntegreerd.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome