Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Simpele lasagne

Simpele lasagne

Thuis & wonen
Simpele lasagne

Duik de keuken in en maak deze heerlijke zelfgemaakte lasagne. Dit is de simpele en snelle variant, met in plaats van bechamelsaus een ricottasausje.

artikel

Dit heb je nodig

Voor 2 personen
Tijd: 25 min. + circa 25-30 min. in de oven

  • 1 pakje tomaten frito (gezeefde tomaten, 330 ml)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 theelepels suiker
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100-150 ml melk
  • 1 bakje ricotta
  • 1 pakje met lasagnebladen

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 220 graden. Snipper een uitje en snijd het teentje knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een (wok)pan en bak het uitje met de knoflook aan. Voeg na circa 2 minuten de tomatenfrito, de tomatenblokjes, oregano, paprikapoeder, basilicum en suiker. Laat dit nu circa 10-15 minuten pruttelen en breng de saus eventueel verder op smaak met een snufje peper.

Maak ondertussen het “bechamel” sausje. Hiervoor meng de ricotta met de melk en een snufje peper. Als de tomatensaus klaar is, kun je de lasagne gaan maken. Eerst een laagje lasagnebladen, dan een laagje tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus. Ga zo door totdat de ingredienten op zijn. Als laatste het laagje met “bechamel”saus. Strooi hier nog wat geraspte kaas overheen en je lasagne kan voor circa 25-30 minuten de oven in.

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee