Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Simpel en snel olijven ontpitten

Simpel en snel olijven ontpitten

Thuis & wonen
Simpel en snel olijven ontpitten

Mmm… olijven! Lekker als tapas hapje voor bij de borrel of door salades. In dit filmpje zie je hoe je makkelijk een olijf ontpit. 

Olijven ontpitten

De makkelijkste manier voor olijven ontpitten: Neem een olijf tussen je duim en wijsvinger en knijp er een beetje in. Als het goed is floept de pit er als het ware haast vanzelf uit. Maar soms heb je te maken met een stel eigenwijze olijven. Deze zijn vaak groen of zwart en zitten vast aan de pit. Dan komt een scherp mesje goed van pas. Je kunt ook een zwaar koksmes gebruiken! Leg de platte kant op de olijf (die op een snijplank ligt) en geef met een stevige vuist een flinke klap op de zijde van het mes. Bekijk het filmpje hierboven, waar het ontpitten van de olijfjes wordt voorgedaan.

 

Lees ook: Zelf pizza maken

Shoppen is altijd een goed idee