Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Shrub is de zomertrend: een cocktail met azijn… maar lékker!

Shrub is de zomertrend: een cocktail met azijn… maar lékker!

Thuis & wonen
Shrub is de zomertrend: een cocktail met azijn… maar lékker!

Een cocktail op basis van azijn, wij moesten ook even aan het idee wennen. Maar deze zomer is de shrub toch echt de trend op cocktailgebied!

Lees ook: Cocktail op een stokje: zo maak je Licor 43-ijs

Een shrub is een cocktail op basis van azijn, bruiswater en verse ingrediënten zoals munt, framboos, citroen of basilicum. We horen je denken: azijn is toch hartstikke zuur? Klopt, maar voor deze cocktails gebruik je fruitazijn. Een soort cocktailsiroop, maar dan gezonder en natuurlijker.

Aloha Shrub

Zelf zo’n azijncocktail proberen? Maak de Aloha Shrub! Dit is een cocktail van kokoswater, triple sec, passievruchtazijn, wodka en ananassiroop en geeft je het ultieme vakantiegevoel. De Aloha Shrub werd ontwikkeld door de Nederlandse Tess Posthumus, ’s werelds beste vrouwelijke bartender.

Dit heb je nodig:

  • 45 ml wodka
  • 45 ml kokoswater
  • 10 ml triple sec
  • 20 ml passievruchtazijn
  • 5 ml ananassiroop
  • sinaasappelschil
  • ijsblokjes

Zo maak je het: meng alle ingrediënten behalve de sinaasappelschil in een (cocktail)shaker gevuld met ijsblokjes. Neem een martiniglas en giet de cocktail door een zeef in het glas. Garneer met de sinaasappelschil en eventueel met een eetbaar bloemetje.

Cheers!

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!

Shoppen is altijd een goed idee