Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ook een beetje té verslaafd aan shoppen? Déze tips helpen je om ervan af te komen

Ook een beetje té verslaafd aan shoppen? Déze tips helpen je om ervan af te komen

Ook een beetje té verslaafd aan shoppen? Déze tips helpen je om ervan af te komen

Waarschijnlijk herkennen we het allemaal wel. We hebben iets leuks gekocht, hangen het in onze kast, kijken er nooit meer naar om en vergeten uiteindelijk dat het er überhaupt hangt. Maar gelukkig hebben we hier een paar tips voor je waardoor jij van deze shopverslaving af komt. 

1. Ga eens in je eigen kledingkast shoppen

Het klinkt misschien wat vreemd, maar vaak vergeten we gewoon wat er in onze kast hangt. Hierdoor kun je zomaar iets kopen wat je eigenlijk al hebt. Check daarom toch eerst in je kledingkast of er niet al een gelijk soort kledingstuk hangt waarvan je het bestaan niet eens meer afwist. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

2. Draag je het niet? Verkoop het dan

Nog zo’n leuk trucje waar je portemonnee blij van wordt: verkoop je oude kleding. Die ongedragen kleding kan een ander heel blij maken! Gelukkig kan je tegenwoordig kleding gemakkelijk verkopen op bijvoorbeeld Vinted of Marktplaats. En van het geld wat je daarmee verdient, kun je weer wat leuks doen. (En dan niet gaan shoppen, hé.)

3. Wacht eens even…

Merk je vaak dat je gevoelig bent om heel impulsief een aankoop te doen? Probeer dan eens de 24-uurregel. Hoe leuk dat schattige rokje ook is, misschien vind je het een dag later toch minder leuk. Daarom is het verstandig om er altijd even een nachtje over te slapen. Dat bespaart je geld en ook tijd om dingen retour te moeten sturen.

Lees ook
Geloof het of niet: déze kledingitems kun je het beste op de mannenafdeling shoppen

4. Shopbudget

Ben jij zo iemand die vaak schrikt van het bedrag dat ze heeft uitgegeven na een middagje shoppen? Stel voor jezelf dan eens een shopbudget in. Een bedrag waar je tijdens het shoppen niet overheen mag gaan. Dan geef je niet zomaar een torenhoog bedrag uit én doe je aankopen bewuster.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Fem-Fem | Beeld: GettyImages