Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is waarom je over een tijdje geen kleine shampooflesjes meer krijgt in een hotel

Dit is waarom je over een tijdje geen kleine shampooflesjes meer krijgt in een hotel

Thuis & wonen
Dit is waarom je over een tijdje geen kleine shampooflesjes meer krijgt in een hotel

Wanneer je overnacht in een hotel, weet je dat je vaak geen shampoo mee hoeft te nemen. Er is altijd wel íets aanwezig in een klein flesje. Toch zal dit binnenkort verleden tijd zijn.

Lees ook: Grotere hotelkamer? Op deze manier kun je een (gratis) upgrade krijgen

En helaas, dat betekent dus ook een einde aan het ‘stiekem’ meenemen van deze kleine goodies. Je zult namelijk steeds meer zien dat de shampoo of zeep aanwezig is in een grote fles met pomp aan de muur. InterContinental Hotels en Marriott International hebben zelfs besloten om helemaal niet meer te investeren in de kleinere variant.

Beter voor het milieu

Waarom we afscheid moeten nemen van deze typische hotelbenodigdheden? Ten eerste is een grotere fles een stuk beter voor het milieu, doordat er minder plastic in omloop is en de kleine dopjes niet langer de afvoerputjes verstoppen. Daarnaast belden veel gasten de receptie op omdat ze zonder shampoo zouden zitten. Op den duur kan dat ook erg vervelend worden. Geen kleine flesjes dus meer, maar gelukkig nog wel íets van shampoo en zeep aanwezig in het hotel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Het Nieuwsblad | Beeld: iStock

 

Shoppen is altijd een goed idee