Je bent hier: Home > Thuis & wonen > In september geboren? Dan heb je volgens dit onderzoek een stapje voor op anderen

In september geboren? Dan heb je volgens dit onderzoek een stapje voor op anderen

Thuis & wonen
In september geboren? Dan heb je volgens dit onderzoek een stapje voor op anderen

Voor iedereen die in de maand september geboren is, hebben onderzoekers goed nieuws: als je in deze maand jarig bent, zou je een streepje voor hebben op mensen die in een andere maand geboren zijn. 

Lees ook: Mensen met Stier als sterrenbeeld zijn de slechtste chauffeurs

Volgens een onderzoeksteam van het National Bureau of Economic Research zou de maand waarin je geboren bent alles te maken hebben met je cognitieve ontwikkeling op latere leeftijd – van je zesde tot vijftiende levensjaar. In de meeste gevallen ben je dan namelijk een late leerling, wat betekent dat je een van de oudsten van de klas bent. Niets vervelends aan, want je bent dan toch iets verder ontwikkeld dan klasgenoten. Dat zou betekenen dat je dingen sneller oppikt, waardoor je beter presteert. Uiteindelijk zou dat ervoor zorgen dat je een hogere opleiding kunt volgen en dus succesvoller zou zijn in het verdere leven.

Het is natuurlijk iets wat we met een korreltje zout moeten nemen, maar grappig is de redenering van de knappe koppen wel. In welke maand ben jij geboren?

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee