Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wil je zien: serie over vermoorde zangeres Selena (de Shakira van de 90’s) onderweg naar Netflix

Wil je zien: serie over vermoorde zangeres Selena (de Shakira van de 90’s) onderweg naar Netflix

Thuis & wonen
Wil je zien: serie over vermoorde zangeres Selena (de Shakira van de 90’s) onderweg naar Netflix

Lang voordat de wereld kennismaakte met de Latijns-Amerikaanse muziek van Shakira, was er Selena Quintanilla. Eén van de grootste tex-mex zangeressen van de vorige eeuw, die tragisch genoeg, op haar 23e vermoord werd. Haar levensverhaal wordt nu, opnieuw, verfilmd, ditmaal door Netflix. Dit is álles wat je wil weten over ‘Selena: the Series’.

‘Mexicaanse Madonna’

Eerst even over Selena Quintanilla. Al op jonge leeftijd bleek dat Selena, geboren in Texas (de Amerikaanse staat die grenst aan Mexico), een gouden keeltje had. Samen met haar broer en zus trad ze op in het restaurant van haar vader, PapaGayo’s. Niet veel later werd Selena onderdeel van een band, Selena y los Dinos, waarmee ze in 1986 en 1988 verschillende albums uitbracht. Die albums brachten Selena haar eerste prijs: Selena werd uitgeroepen tot beste vrouwelijke artieste op de jaarlijkse Tejano Music Awards. Deze titel zou ze vanaf dit moment negen jaar op rij winnen.

De tekst gaat verder onder beeld.

De Amerikaanse droom kwam uit

Haar zangcarrière nam een vogelvlucht. Ze produceerde hit na hit, scoorde met haar albums in toplijsten en won zelfs een een Grammy voor beste Mexicaanse-Amerikaanse album. Al snel werd ze bekroond tot de ‘Mexicaanse Madonna’. Het hoogtepunt waren haar optredens in Houston Astrodome, waar zoveel mensen op afkwamen dat ze nog steeds op de derde plaats van meeste bezoekers ooit in de geschiedenis van de Astrodome staat.

Black Friday

Maar haar laatste optreden in de Astrodome, op 27 januari 1995, is ook legendarisch om een andere reden. Achteraf bleek dit haar laatste concert te zijn. Op 31 maart 1995 is Selena doodgeschoten in een hotelkamer. De dader: de manager van haar fanclub en… tevens haar beste vriendin, Yolanda. Zij zou geld hebben gestolen van Selena en diens fanclubs. Nadat Selena haar confronteerde, volgde de kogel. Sindsdien staat haar datum van overlijden in de wereld van de Tejano bekend als ‘Black Friday’.

Selena: the series

Je begrijpt, haar succesvolle carrière en haar tragische einde hebben van Selena een legende gemaakt. Een verhaal zo tragisch dat het schreeuwt om een verfilming. En voilà: in 1997 kroop Jennifer Lopez al in de huid van de zangeres voor de verfilming van haar verhaal in Selena. 

Tekst gaat verder onder de video.

Tijd voor een serie

Nu, 23 jaar na de film met J.Lo en 25 jaar na Selena’s dood, wordt haar verhaal opnieuw verfilmd. Dit keer in de vorm van een serie, opgenomen in het assortiment van Netflix. De serie zal bestaan uit twee seizoenen en zowel gaan over haar succes, als over de andere kant van de medaille. Selena en haar familie, die een groot onderdeel waren van haar carrière, moesten soms ook hele pijnlijke beslissingen maken om hun grip op het succes te behouden.

De trailer

Netflix heeft inmiddels al drie teasers van Selena: the Series uitbracht. Wat naast haar donkere haar en rode lippen vooral opvalt, zijn haar kenmerkende outfits: glitterpakjes met een strakke taille en slierten. In een van de trailers zie je hoe Selena danspasjes oefent in de kleine keuken van haar ouders, hoe ze haar lippen stift voor een spiegel en haar songtekst leert in haar slaapkamer.

De tekst gaat verder onder het beeld. 

Halloween 2017: Kim Kardashian verkleedt zich als Selena Quintanilla

De cast

Dit keer geen Jennifer Lopez, of Selena Gomez die voor velen voor de hand lag, maar Christian Serratos die de rol van Selena speelt. Haar zou je kunnen kennen van de Twilight films en The Walking Dead tv-serie. Ook zijn er andere bekende gezichten die in de rol kruipen van de overige Quintanilla familieleden. Zo speelt Ricardo Chavira – bekend van Desperate Housewives – de vader, speelt Noemi Gonzalez – bekend van The Young and the Restless – Selena’s zus en vertolkt Gabriel Chavarria – bekend van War for the Planet of the Apes – de rol van Selena’s oudste broer. Wie de rol van Yolanda Saldívar, de manager van Selena, op zich gaat nemen, is nog niet bekend.

View this post on Instagram

💜

A post shared by Christian Serratos (@christianserratos) on

View this post on Instagram

Newish photo by @mattlicari for @roguemagazine

A post shared by Christian Serratos (@christianserratos) on

Lees ook
Voor iedereen die (net als wij) niét kan wachten: dít zijn alle nieuwe kerstfilms van Netflix van dit jaar

De releasedatum

Het eerste deel van Selena: The Series verschijnt op 4 december al op Netflix. Wanneer het tweede seizoen van de serie op het streamingsplatform zal komen te staan, is nog onbekend. Gelukkig biedt de streamingdienst genoeg zalige kerstfilms om die tijd te overbruggen.

Bekijk de teasers van Selena: The Series hieronder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl  | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee