Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bacteriebron? Zo krijg je jouw favoriete schuurspons weer zo goed als nieuw

Bacteriebron? Zo krijg je jouw favoriete schuurspons weer zo goed als nieuw

Bacteriebron? Zo krijg je jouw favoriete schuurspons weer zo goed als nieuw

Schuursponsje zijn niet te missen tijdens het schoonmaken. Ze zijn makkelijk aan te schaffen en ook makkelijk weg te gooien. Zonde! Want je kan ze makkelijk opnieuw gebruiken. Met deze geweldige tips, wordt de spons weer zo goed als nieuw. 

Dé tip

Maar hoe krijg je nou je spons weer zo schoon als die eerst was? Bleek is hardnekkig spul en in dit geval HET medicijn voor schuursponzen schoonmaken. Vul een emmer water tot een kwart en voeg drie eetlepels bleek toe. Doe de spons in de emmer voor 5 minuten. Zo kan die even lekker weken. Daarna wring je hem goed uit en laat de spons goed drogen. Voilà, kind kan de was doen. Je kan nu zelfs van de spons eten. Zo schoon is die.

Let op…

Schuursponzen kun je dus hergebruiken, maar te vaak hergebruiken is niet goed. Zorg ervoor dat je hem wel vervangt na drie weken. Een spons is namelijk niet heel lang te gebruiken. De kwaliteit word toch wat slechter na een tijdje. Heb dus wel genoeg voorraad aan sponzen in huis.

Lees ook
Waarom je nooit een spons moet gebruiken voor de afwas

Stop hem in de was… vaatwasser

Ook nog een tip om je spons schoon te maken, is door hem gewoon in de vaatwasser te doen. Het werkt niet net zo goed als de bleektip, maar is wel een goeie vervanging. Plus, er komen zo geen chemische stoffen in de spons te zitten. Doe de vaatwasser wel op de hoogste temperatuur, zo worden de bacteriën goed gedood. Je kan de spons laten drogen in een dichtgesloten wasmachine. Zorg er wel voor dat je voorlopig geen kleding hoeft te wassen, want anders word de spons nooit droog.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages