Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Schuur opruimen, het stappenplan!

Schuur opruimen, het stappenplan!

Schuur opruimen, het stappenplan!

Met liefde trekken we op een zonnige lentedag een tuinshort aan of lopen we met een sopje richting de auto. Want op mooie dagen is het heerlijk om de buitenboel eens goed onder handen te nemen. Zo ook de schuur, het tuinhuisje of de garage!

Schuur opruimen

In de praktijk zitten de meeste schuurtjes propvol met van alles en nog wat. Hoog tijd om tijdens de grote lenteschoonmaak ook ergens het opruimen van de schuur in te plannen. Zo doe je dat:

  • Haal alles uit de schuur en verdeel de tuin in hoeken: een weggooihoek en een blijfhoek.
  • In de blijfhoek leg je de spulletjes alvast geordend neer. Denk aan gereedschap bij gereedschap, de verfrollers bij de blikken verf, de skippybal bij de rollerskates.
  • Creëer als het nodig is in de weggooihoek één twijfelhoek. Probeer ’m zo leeg mogelijk te houden en leg er pas iets neer als je écht twijfelt. Betrek je lief of de kids erbij en laat hen beslissen of het mag blijven en niet. Meteen de knoop doorhakken is nog altijd de beste keuze.

Stellingkasten

  • Werk met open stellingkasten waar je al je losse spullen in kunt zetten. Zo houd je het overzicht en is je schuur lekker opgeruimd. Ook met planken en kisten creëer je effectieve opbergplekken in je schuur. Ook slim: zet de kasten aan de muur vast, zodat ze niet per ongeluk om kunnen vallen. Zo voorkom je ongelukken!

Labels

  • Werk met handige stickers op de planken, kisten en stellingkasten, zodat alles een plaats krijgt en ook je partner, de kinderen of een klusleek snel iets kunnen vinden. Bekijk onderstaand filmpje om te checken hoe dat eruitziet!