Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > It’s a kind of magic! Dit kun je allemaal schoonmaken met vaatwastabletten

It’s a kind of magic! Dit kun je allemaal schoonmaken met vaatwastabletten

It’s a kind of magic! Dit kun je allemaal schoonmaken met vaatwastabletten

Als je een afwasmachine in huis hebt, heb je ze waarschijnlijk standaard in de kast liggen: vaatwastabletten. Maar wist je dat de blokjes nog véél meer dingen schoon kunnen krijgen dan alleen jouw vieze borden, kopjes en bestek?

Volgens Helpling.nl, de website voor het vinden van een huishoudelijke hulp, zijn vaatwastabletten nog handiger dan je denkt. Het platform verklapt aan Flair de magie achter het wondermiddel en wat je er allemaal mee kunt schoonmaken:

1. Vieze oven

Aangekoekte plaat of vieze spetters op de ruit? In beide gevallen kun je dit heel eenvoudig schoonmaken door een vaatwastablet in lauw water te dippen en daar vervolgens de plaat, rooster of ruit mee te scrubben.

2. Gele zweetplekken uit witte shirts

Was je shirt zoals je normaal zou doen, maar stop er nu ook een vaatwastablet bij. Gewoon, rechtstreeks in de trommel. Niet alleen die gele okselvlekken zullen verdwijnen, ook andere lichte vlekken zullen verminderen. Waarom? Vaatwastabletten zijn beter in het verwijderen van vet en vettige substanties, waaronder deodorant en het zweet dat je lichaam produceert.

3. Vettige frituurpan

Vind je dit altijd een rotklusje? Vanaf nu niet meer! Vul de frituurpan met kokend water tot waar normaal gesproken de olie ook komt. Voeg een vaatwastablet toe en zet de frituurpan 10 minuten aan. Let erop dat de temperatuur in de frituurpan niet boven de 90 graden komt. Spoel daarna de frituurpan om met heet water.

4. Vieze geuren verdrijven

Pannenkoeken of stukje zalm gebakken en ruikt je hele huis er nu naar? Etensgeuren die in huis blijven hangen, verjaag je eenvoudig door een pan met een flinke laag water op het vuur te zetten. Voeg een vaatwastablet toe en de etensgeur zal snel worden geabsorbeerd.

Lees ook
Dít is waarom je de vaatwasser pas moet uitruimen als-ie afgekoeld is

5. Kringen uit theemokken

Een bekend probleem voor theefanaten: lelijke bruine kringen in je mokken en theepot die – hoe hard je ook schrobt – niet weg te krijgen zijn. Hoe pak je het aan? Vul de theepot met kokend water en een vaatwastablet. Laat dit een uur intrekken en schenk vervolgens de hele pot leeg. Bruine kringen zijn gegarandeerd verdwenen. Als je juist de mokken wilt schoonmaken, verdeel je het vaatwastablet-water over je mokken en laat je dit een uur staan. Handig!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Helpling.nl | Beeld: iStock