Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Schoonmaken met tandpasta

Schoonmaken met tandpasta

Schoonmaken met tandpasta

Iedereen heeft een tube in huis. Onmisbaar voor die mooie witte tandpasta-smile. Máár, blijkt nu, ook reuze handig bij het schoonmaken. Daarom is het extra jammer als de tube bijna leeg is. Dus geven we je ook nog twee tips om echt alles uit je tandpasta-verpakking te halen wat erin zit.

Badkuip poetsen

Schoonmaken met tandpasta doe je zo: heb je lichte krasjes of strepen in de badkuip? Doe een beetje tandpasta op een doekje en poets er goed overheen. De kleine oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Strijkijzer schoonmaken

Het klinkt een beetje vreemd, maar poets de strijkzool van je ijzer af en toe met tandpasta. Zorg er uiteraard wel voor dat de gaatjes niet verstoppen, maar een beetje voorzichtig poetsen met een tandenborstel kan geen kwaad. Vervolgens goed afnemen en klaar ben je! Het strijkijzer is weer glad, glanzend en klaar voor gebruik. Lees meer over het strijkijzer schoonmaken.

Olie- of vetvlek?

Voor dit soort vlekken zijn er gelukkig heel veel oplossingen. Wat altijd goed werkt, is een stuk grauw, vetvrij papier erop leggen en er met je net gepoetste strijkijzer overheen gaan. Dit herhaal je tot het papier geen vet meer opneemt. Ook kun je de vlek nat maken en bestrooien met talkpoeder, of insmeren met wasbenzine of groene zeep. Die laat je een nachtje intrekken en was je daarna weer uit. Wat ook schijnt te werken, is je kleding een nacht lang in een vat met regenwater hangen, daarna drogen en dan wassen. Heb je niet zo snel een vat regenwater bij de hand, dan kun je ook tandpasta op de vlek smeren. Laat de pasta goed indrogen, spoel het kledingstuk met koud water uit en was het mee als je toch een wasje draait in de wasmachine.

Reken af met puistjes

Ook je huid kun je schoonmaken met tandpasta! Oma’s tip: reken af met onzuiverheden door puistjes voor het slapengaan aan te stippen met wat tandpasta. Het gaat de roodheid tegen en droogt de puistjes uit, waardoor ze snel verdwijnen. Te veel tandpasta kan wel droge plekken op je gezicht veroorzaken, daarom kan het geen kwaad om altijd een beetje vaseline bij de hand hebben.

Nog net niet helemaal leeg

Is je tandpastatube bijna leeg? Knip ’m doormidden en je kunt nog zeker een week je tanden poetsen. Nog een handige tip: schuif een haarspeldje om de tube. Hiermee zorg je makkelijk dat de laatste restjes tandpasta naar beneden worden geduwd. Bij deze methode heb je ook geen geknoei of tandpasta die blijft plakken aan je schaar. Handig!