Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Schoonmaakazijn = wondermiddel!

Schoonmaakazijn = wondermiddel!

Schoonmaakazijn = wondermiddel!

Move over wasmiddel, Glassex en allesreiniger! Schoonmaakazijn is hét wondermiddel in het huishouden en maakt een heleboel producten overbodig. Het kan voor veel klusjes gebruikt worden. Dit zijn er een paar! 

Kraan ontkalken

Spuit de kraan in met schoonmaakazijn en laat dit een half uurtje zitten. Of je wikkelt er een geel schoonmaakdoekje omheen, net als onze vlogger Sue. Tadaa! De kraan blinkt weer als vanouds.

Luxaflex schoonmaken

Vul een emmer met warm water en voeg er een flinke scheut schoonmaakazijn aan toe. Doop je oude wollen handschoenen in het sop en knijp het overtollige vocht eruit. Trek de handschoenen nu aan, leg je vingers tussen de horizontale lamellen en veeg ze schoon. Klaar is Kees!

Zweetlucht

Krijg je na het sporten de zweetlucht niet meer uit je schone was? Hup! In de wasmachine ermee, maar voeg er dit keer een kopje schoonmaakazijn aan toe. Schoonmaakazijn is een natuurlijke geurvreter en helpt ook tegen kleurvervaging en bij statische stoffen.

Douchegordijn wassen

Was het douchegordijn op 40 graden, samen met twee of drie oude handdoeken. Dit zorgt voor extra wrijving in de wastrommel, waardoor hardnekkig vuil op het gordijn makkelijk wordt weggeveegd. Voeg er ook een scheutje schoonmaakazijn aan toe. Hang het douchegordijn daarna terug in de badkamer om te drogen. Eenvoudig hè?

Vloer dweilen

Je maakt een laminaatvloer het beste schoon door schoonmaakazijn aan het sopje toe te voegen. Dweil met een microvezeldoek, maak de vloer niet te nat en zet alle ramen en deuren open zodat het laminaat snel weer opdroogt.

Wasmachine schoonmaken

Giet wat schoonmaakazijn in de wastrommel en zet het programma vervolgens op 90 graden. De hoge temperatuur van het water in combinatie met de azijn lost vettigheid en kalk goed op en de wasmachine ruikt daarna weer superfris.

Mieren

Mieren laten een geur achter zodat de andere miertjes weten welke kant ze op moeten. Door af te rekenen met deze geur – die wij niet ruiken – reken je in een klap ook af met mieren. Giet een kopje schoonmaakazijn met een kopje water in een plantenspuit. Spray hiermee op de plek waar je last hebt van mieren en ze zullen snel hun biezen pakken.

 

Bij welke huishoudelijke klussen gebruik jij schoonmaakazijn?

Lees ook: Maak je eigen schoonmaakmiddel