Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo maak je met een spijkerbroek een bot scheermesje weer lekker scherp

Zo maak je met een spijkerbroek een bot scheermesje weer lekker scherp

Zo maak je met een spijkerbroek een bot scheermesje weer lekker scherp

Gebruik jij scheermesjes en worden deze regelmatig bot waardoor je steeds een nieuw mesje moet kopen? Gelukkig kun je scheermesjes schoonmaken en langer scherp houden met deze tips.

Scheermesjes schoonmaken

Spoel het mesje tijdens het scheren na iedere strook goed af met water. Zo maak je het mesje schoon van haartjes en sop. Doe je dit niet dan worden mesjes sneller bot, met wondjes als gevolg dat weer ingegroeide haartjes kunnen veroorzaken.

Droog bewaren

Bewaar je scheermesje niet langer in de badkamer. In deze vochtige omgeving, of in de douche worden de bladen van het mesje nat waardoor ze alsnog bot worden. Zonde!

Afdrogen

Spoel het mesje dus eerst schoon met water maar droog ’m daarna goed af met een handdoek. Het is een stap die je snel vergeet, maar hiermee kun je de levensduur van het mesje met wel 122 procent verlengen!

Spijkerstof

Tip: pak een broekspijp van een oude jeans vast bij het uiteinde en maak stroken met je scheermesje van boven naar beneden. Herhaal dit tien tot twintig keer en… het mesje is niet langer bot! Gooi dus nooit meer oude spijkerbroeken weg. Zo’n broekspijp kan nog handig van pas komen.

Lees ook:
10 plekken voor deodorant (en niet onder je oksels)

Heb jij een tip?

Heb jij een tip hoe je scheermesjes (droog) kunt bewaren? Laat hieronder een reactie achter en wie weet zie je jouw tip terug in het artikel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages