Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > SAY WHAT?! Dit land organiseert ‘The Hunger Games’ in het echt

SAY WHAT?! Dit land organiseert ‘The Hunger Games’ in het echt

SAY WHAT?! Dit land organiseert ‘The Hunger Games’ in het echt

Nee, het is geen mop! In Siberië zoeken ze momenteel vijftien mannen en vijftien vrouwen met de nodige survivalskills. De deelnemers worden gedropt in de Russische wildernis en vanaf dan is het ieder voor zich. ‘Echt alles is toegestaan’, vertelt bedenker en miljonair Jevgeni Pjatkovski. 

Het nieuwe programma heet ‘Game2: Winter‘ en zal vanaf 1 juli 2017 in Siberië van start gaan. Het spel op leven en dood doet ons verdacht veel denken aan ‘The Hunger Games‘.

Bedenker Jevgeni Pjatkovski dropt dertig mannen en vrouwen voor maar liefst negen maanden in een Russische jungle en dat zonder al te veel regels. Een gevecht, een druppeltje alcohol, een verkrachting en zelfs moord, het kan volgens Jevgeni allemaal.

De deelnemers mogen niet snel bang zijn, want in de wildernis zullen meerdere beren én wolven vrij rondlopen. En de temperaturen schommelen tussen de 35 °C en -40 (!) °C . Crazy!

Wetgeving

Elke stoere deelnemer moet een strikt contract ondertekenen, want de makers van het spel zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen en andere misdaden. De strenge regels van Rusland blijven tijdens het programma gelden. Dus wie de wet overtreedt, moet het spel meteen verlaten en mag zich gaan verantwoorden op het politiebureau. Deelnemen op eigen risico, past hier zeker op zijn plaats.

Ben je 18 jaar of ouder én helemaal gezond? Dan kan je je kandidaat stellen. Maar let op, elke deelnemer moet ongeveer 160.000 euro betalen om zijn of haar leven op het spel te zetten.

Online strijd

Omdat het gevaar soms te groot is, komt er geen filmcrew aan te pas. De wildernis zal vol hangen met camera’s en de deelnemers krijgen ook een eigen camera waarmee ze hun strijd kunnen filmen. De beelden worden live uitgezonden op het internet. Tiens, dat klinkt ons wel heel bekend in de oren.

Net zoals in ‘The Hunger Games’ mogen de deelnemers sponsors zoeken. De kijkers kunnen dan geld doneren zodat de moedige spelers kunnen overleven. Als de spelers ziek worden of het spel willen verlaten, moeten ze op hun paniekknop drukken en bye bye prijzengeld.

Prijzen

Het team van Jevgeni geeft elke deelnemer een serieuze training en dan mogen ze met maximaal honderd kilo materiaal de wildernis in.

De winnaar krijgt een bedrag van 1,6 miljoen euro. Maar als er meerdere deelnemers over de eindmeet stappen, moeten ze het bedrag delen.

Lees ook: