Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Say what: is er over dertig jaar geen chocola meer?

Say what: is er over dertig jaar geen chocola meer?

Say what: is er over dertig jaar geen chocola meer?

Chocopasta op een witte boterham, warme chocolademelk of een doos bonbons: wat ons betreft is alles even lekker. Als jij hier ook zo over denkt, hebben we slecht nieuws voor je, want het kan zomaar zijn dat we het over dertig jaar zonder chocola moeten doen. Ja, je leest het goed: zónder.

Lees ook: Bewezen: rode wijn en donkere chocolade helpen tegen rimpels

De cacaoplantages zouden het namelijk zwaar te verduren hebben. Wat de oorzaak hiervan is? De opwarming van de aarde. En als dit probleem niet snel wordt verholpen, zou dit weleens het einde van cacaobomen kunnen betekenen. Lees: geen chocola meer.

Plantages verplaatsen

Volgens de US National and Atmospheric Administration zou de temperatuur over een periode van dertig jaar met 2,1 graden toenemen. In Ghana en Ivoorkust, waar zich veel cacaoplantages bevinden, zullen ze daarom verplicht worden om de bomen naar een kouder gebied te verplaatsen, wat weer nadelen zou hebben voor de wilde dieren die er leven.

286 repen

Een onderzoek van Destruction by Chocolate wijst uit dat de gemiddelde westerse consument jaarlijks zo’n 286 chocoladerepen eet, waar tien cacaobomen voor nodig zijn. En da’s best wat als de bomen dreigen uit te sterven. Omdat cacao en daarmee chocola schaarser wordt, is de verwachting dat de prijzen flink zullen stijgen óf dat het gewoonweg lastiger is om aan een reep te komen. Inslaan, dan maar?

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Bron: Telegraaf | Beeld: iStock